„PLAVI KIT“ Opasna IGRA SAMOUBISTVA stigla i u Srbiju!

Igra počinje naizgled bezazleno, ali se završava kobno

Internetom kruži nova opasna igra, za koju se veruje da potiče iz Rusije, gde je čak zabeleženo i više slučajeva samoubistava, što je i krajnji cilj ovog izazova.

“Plavi kit“. Sada je ta igrica navodno stigla i u Srbiju, iako još uvek nije poznato da li su se deca upustila u igru. Igrica „Plavi kit“ odnela je već na stotine života širom sveta, a prva žrtva pala je i u Hrvatskoj, da bi se i ovih dana pojavila i u našoj zemlji. Ovim putem ponovo upozoravamo roditelje na činjenicu da se ova pošast brzo širi, i da su deca u opasnosti.

Pravila morbidne igre

Igra počinje naizgled bezazleno. Učesnici dobijaju korisničko ime i ispunjavaju zadatke organizatora. U početku su to lagani zadaci — na primer, potrebno je nacrtati lepog leptira ili kita na telu ili papiru. Potom zadaci postaju sve teži, i idu od samopovređivanja do samoubistva. Igračima se predlaže da iseku žiletom ruku i pošalju fotografiju kao dokaz, da naprave selfi na litici ili nekom drugom opasnom mestu, da snime inscenirano samoubistvo. U završnici se daje glavni zadatak — izvršiti samoubistvo i snimiti ga.

Većina grupa je “zatvorena“ i u njih se ne može ući bez odobrenja administratora. Ulazi se na dva načina — dobijanjem pozivnice za “igru smrti“ ili deca sama iz znatiželje šalju zahteve, ne sluteći šta ih tamo čeka.

Svaka grupa ima svoje haštagove kao što su “plavi kit“, “more kitova“, “leptir“, “u igri sam“, “probudi me u 4.20“, “F58“i drugi.

Kada se uđe u igru, organizatori upozoravaju učesnika da igra mora biti tajna i da o njoj niko ne sme ništa da zna, a takođe i da je to „igra bez povratka“, te da se iz nje ne može izaći. Pokušaji da se igra napusti dovode do pretnji od strane administratora, pa deca iz straha nastavljaju igru do “pobede“ tj. smrti.

Bivši igrači, koji su uspeli da se izvuku iz vrtloga ove smrtonosne igre, kažu da se ona sastoji od 50 zadataka raspoređenih na 50 dana. Zadaci obično stižu noću ili pred zoru — u recimo, 4.20 sati, a poslednji dan je u stvari kraj igre.

“Ako umreš — pobeđuješ. Ako ne, mi ćemo ti pomoći“, poručuju administratori učesnicima igre.

Psiholog Aleksandra Janković  govorila je ranije o ovoj igrici i tome kako možete zaštititi dete da se upuste u ovu strašnu igricu.

Izvor: 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link