Zarađuju više nego dileri drogom: Evo šta je APSOLUTNI HIT na srpskom CRNOM tržištu!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Nabavna cena u inostranstvu višestruko manja

Lekovi za potenciju postali su hit na ilegalnom tržištu Srbije, jer je na njima zarada veća nego na narkoticima.

Naime, na švercovanim tabletama za potenciju profit je ogroman, jer se na uložen evro zaradi najmanje dva. Dakle, na robu vrednu 1,5 miliona evra, koliko su carinici nedavno zaplenili u Preševu, potencijalna zarada švercera bila bi bar isto toliko. Upravo takva računica napravila je od tableta za potenciju apsolutni hit na crnom tržištu Balkana.

Foto: Profimedia

A to je i ključna informacija jer je ovo podneblje i način razmišljanja učinilo te tablete izuzetno traženim pre svega na crnom tržištu pošto je ovdašnje muškarce sramota da taj lek kupuju u apotekama. Tu svoju sramotu zato plaćaju dvostruko više. Cena kutije „vijagre“ u kojoj su četiri tablete košta oko 800 dinara u apoteci. Nabavna cena u inostranstvu je višestruko manja. Pored toga, mnoge je i sramota da ove preparate kupuju u regularnoj prodaji, već im je lakše da to urade na crno ili preko interneta. Oni, međutim, rizikuju i da kupe neproverene lekove koji uglavnom na ovo tržište dolaze iz Indije. Ako je suditi po poslednjoj zaplenjeni (preko 1,5 miliona tableta), čini se da je mit o srpskoj muškosti srušen.

Carinici kažu da o tome reč treba da daju lekari, ali da je evidentno da se beleži procvat ovog posla.

– Poslednjih godina biznis sa lekovima za potenciju postaje jedan od najunosnijih i zato se sve češće traže putevi da se ilegalno transportuju kako na srpsko tržište tako i na tržište naših suseda. Zato se krijumčari lekova za potenciju sve više množe, jer ovaj posao donosi veću zaradu nego što je slučaj s prodajom narkotika. A rizici i kazne su mnogo manji – objašnjavaju carinici.

Da je to tako, potvrđuju i sve češće zaplene ovih lekova koje otkrivaju zaposleni u Upravi carina.

Ovi lekovi su poreklom najčešće iz Indije, a poseban problem jeste to što neki od njih nisu zvanično čak ni registrovani na srpskom tržištu.

Tu je pre svega reč o „kamagri“, koja nije zvanično registrovana kao preparat u našoj državi. Pored ovog leka, najčešće se ilegalno transportuju „vijagra“, „cenforce“ i „siladis“. Pored njih, tu su raznorazni gelovi koji ovde očigledno imaju prođu – kažu u Upravi carina.

Izvor: Srbija Danas/Blic

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram