Haradinajeve pretnje Vučiću stigle i do Rusa: Evo šta su iz Moskve poručili zločincu

Jesu li Brisel i Vašington solidarni sa Haradinajem ili jednostavno ne mogu da urazume svoje štićenike – pitaju Rusi

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije osudilo je danas “agresivne izjave” Ramuša Haradinaja upućene na adresu Beograda i srpskog rukovodstva.

Smatramo neprihvatljivim nedostatak adekvatnog odgovora od pokrovitelja Prištine, pre svega EU i SAD na takve neobuzdane ekstremističke izjave. Da li ih zapadni partneri smatraju normalnim? Da li su takve izjave prihvatljive u savremenoj Evropi? Jesu li Brisel i Vašington solidarni sa Haradinajem ili jednostavno ne mogu da urazume svoje štićenike – pita Odeljenje za informisanje Minisatrstva spoljnih poslova Ruske Federacije u saopštenju.

Sa žaljenjem se konstatuje i da je takav razvoj podstakla i odluka francuskog suda, koji je, ignorišući pravno opravdani zahtev srpske strane oslobadio Haradinaja, koji je optužen za zločine, otmice, i slovanja, može smatrati podsticanjem tenzija.

– Ovo pokazuje da je kvazi država Kosovo glavni izvor regionalne nestabilnosti i da popustljivost prema velikoalbanskim apsiracijama može dovesti do podsticanja međuetinčkih sukoba, i predstavlja potencijal za sukobe na Balkanu – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Telegraf.rs / Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link