Znak za uzbunu: Kina i Rusija poslale brodove na Severnu Koreju

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Britanski Telegraf piše da se američki nosač aviona zaputio ka obali Severne Koreje, a da ga u stopu prate špijunski brodovi poslati od Rusije u Kine.

Donald Tramp poslao je nosač aviona Karl Vinston u taj region nakon neuspelog severnokorejskog lansiranja balističkog projektila, što je dodatno otežalo ionako napetu situaciju.

Kina je ranije zatražila pomoć Rusije kako bi se što pre smirila situacija oko provokacija iz Severne Koreje.

„Zajednički je cilj naših zemalja da vrate sve strane za pregovarački sto“, rekao je šef kineske diplomatije Vang Ji ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu.

Američki predsednik Donald Tramp ponovio je da će se Sjedinjene Države pozabaviti severnokorejskim problemom, a ranije je uputio nosač aviona prema Korejskom poluostrvu i spominjao je „armadu“ podmornica.

Bliski saradnik Kim Džong Una Šo Rijong Hae poslao je upozorenja SAD-u na vojnoj paradi u Pjongjangu u subotu ujutro održanoj povodom 105. godišnjice rođenja osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga.

„Ako SAD nastavi s bezobzirnim provokacijama, naša revolucionarna snaga odmah će odgovoriti uništavajućim napadom; odgovorićemo istom merom – na potpuni rat potpunim ratom, na nuklearni rat našim nuklearnim udarom“, kazao je.

„Kina je spremna da blisko sarađuje s Rusijom kako bi doprinele smirivanju situacije na poluostrvu i ohrabrile strane da nastave dijalog“, rekao je Vang Ji misleći na prekinute šestostrane nuklearne pregovore.

„Spečavanje rata i haosa na poluostrvu u skladu je sa zajedničkim interesima Pekinga i Moskve“, istakao je on.

Izvor: Index.hr

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram