(VIDEO) HRABRI ZA MEDALJU: DRUGARI iz BEČEJA kreću JUGIĆEM put MONGOLIJE! A, razlog je NEVEROVATAN

Dvojica najboljih prijatelja iz Bečeja kreću na neverovatan put od čak 20.000 kilometara.
Foto: Printscreen
Mladi Bečejci Ninoslav Trajković (23) i Đorđe Ilčešin (23) studenti iz Novog Sada pripremaju se za avanturu koja bi trebalo da traje 60 dana kada planiraju da obiđu više od 14 zemalja istočne Evrope i Azije.
Bečejci možda i ne bi privukli toliku pažnju javnosti, da nisu odlučili da na daleki put krenu, ni manje ni više nego – jugićem, starim 28 godina, kako bi učestvovali na „Mongo reliju“, koji ima humanitarni karakter.Ninoslavu i Đorđu je cilj da kroz ovu avanturu pomognu azilu za pse jer su veliki ljubitelji životinja. Ideja je i nastala tokom volontiranja u Prihvatilištu za napuštene životinje u Bečeju.

„Postoji trka „Mongo reli“ koja se održava sredinom jula i broj učesnika stalno raste. Deo novca se daje za kotizaciju, a deo ide u humanitarne svrhe. Đorđe i ja smo najbolji drugari, a obojica smo i avanturisti, želimo da putujemo. Želimo avanturu u jugiću. Radimo ovo u humanitarne svrhe i kako bismo probudili svest drugih o brizi za životnje“, kaže Ninoslav..

Foto: Printscreen

Jugić kojim su rešili da se upuste u avanturu stariji je od obojice vozača, čak četiri godine, pa im to predstavlja dodatni izazov u osvajanju znanja o drugim narodima i kulturama.

„Želimo da upoznamo i te neke druge kulture, jer smo nekako više okrenuti Zapadu. Želimo da vidimo i kako je tamo u pustinji…Da vidimo zemlje u kojima žive pretežno muslimani i tako otvaramo vidike…Postoji strah oko toga šta će nam se desiti….Pustinja, Sibir“, priznaje Đorđe.

Na put od neverovatnih 20.000 kilometara kreću iz Bečeja 20. aprila.

Iz rodnog Bečeja dvojica mladića kreću ka Mađarskoj, a potom odatle u Slovačku, Poljsku, Ukrajinu, Belorusiju, Rusiju i Mongoliju. Za povratak su odabrali drugu, kako oni kažu „donju“ rutu: Mongolija, Kazahstan, Uzbekistan, Azerbejdžan, Gruzija, Turska, Bugarska, Rumunija i Srbija.

Pogledajte video u kome Ninoslav i Đorđe detaljno opisuju razloge i plan putovanja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link