Policija podržala protest: Poslušajmo decu

Policijski sindikat je podržao „Protest protiv diktature“ saopštenjem za javnost u kojem ističu da se ne stavljaju ni na čiju stranu i pozivaju sve političke partije da puste decu i studente da mirnim putem iskažu svoje nezadovoljstvo.

„Poštovana gospodo, nemojte razmišljati o svojim ličnim interesima, samo o svojim porodicama, razmišljajte o svim građanima, njihovim porodicama, deci i naraštajima koji će tek doći“, piše između ostalog u saopštenju koje je objavljeno na Fejsbuk strani Sindikat zaposlenih policije. Ovo saopštenje je naslovljeno sa „Poslušajmo decu“.

Oni pozivaju sve strane da puste mlade da izraze nezadovoljstvo mirnim putem i ujedno su pozvali policijske službenike da primenjuju zakonska ovlašćenja.

– Poštovana gospodo iz vladajuće partije i opozicije iz naprednavedenog sedite zajedno i rešite ovaj problem u zajedničkoj prostoriji ako treba, pobijte se među sobom, ali nemojte dozvoliti da strada nijedan život dece, građanina ni policijskih službenika, zato što ste vi negde pogrešili – zaključak je saopštenja.

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije i Vojni sindikat Srbije najavili su danas da će zbog lošeg položaja i standarda zaposlenih 8. aprila protestovati ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Policijskog sindikata Veljko Mijailović je navedeno da ih je teška situacija u MUP Srbije i Vojsci Srbije naterala da po četvrti put izadju na ulice i traže svoja prava.

Izvor: Noizz.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link