Tužna priča čoveka koji stoji iza Belog Preletačevića

On je stvorio Belog. On ga u stopu prati. On mu viče „ave“ i kad nikog drugog nema. A šta je dobio zauzvrat?

Da, pričamo o Prilepku, desnoj ruci najatraktivnijeg kandidata za predsednika Srbije. Sreli smo ga na završnom mitingu u Mladenovcu, i krišom, da beli ne čuje, poverio nam je svoju tužnu priču.

– Osećam se jako zapostavljeno u celoj ovoj kampanji. Svi gledaju u njega i pričaju samo o njemu, a bez mene ničeg ovog ne bi bilo. Ja mu služim samo da se istrese na meni, kad je nervozan, lupi mi dva šamara i tako… Teško je – priznao nam je Prilepak suznih očiju.

Međutim, brzo se sabrao i prebacio u ulogu Stefana Gajića da bi mladim glasačima poslao poruku.

– Mladi treba ovo da shvate kao priliku da lupe šamar svim političarima koji nam decenijama određuju sudbinu i da mogu da uzmu stvari u svoje ruke. A ogroman je šamar već i to što jedan mlad momak bez love i političke pozadine dogurao ovoliko, zamislite šta bi tek bilo da pobedi – naglasio je Gajić, pre nego što se popeo na binu da bi napravio uvertiru za Belog i zaigrao s njim „pobedničko kolo“.

I dok brojimo sate do početka predizborne tišine, pokušaćemo da ispravimo nepravdu učinjenu Nebojši Prilepku.

Naime, ako ima neupućenih, Prilepak je najbliži saradnik Ljubiše Preletačevića Belog i ima vrlo specifične zadatke.

– Ja sam desna ruka svog šefa Preletačevića. Podržavam sve što on kaže. Moje je da klimam glavom. Iskompromitovan sam, kao i Ljubiša, visoko cenim mito i korupciju, kao i sve slične, moderne političke pojave – izjavio je svojevremeno.

Mnogi, pak, misle da je on „master mind“ čitavog pokreta „Samo jako“, samo je jako skroman pa se svim silama trudi to da opovrgne.

– Ja se u ovoj priči ne pitam ni za šta, dakle delujem samo po nalozima gospodina Ljubiše. Šta kaže Ljubiša to radim. Ljubiša kaže kradi – kradem, Ljubiša kaže laži – lažem. Ako Ljubiša negde preleti, ja prelećem s njim. On preleće, ja se prilepljujem, tako funkcioniše naš odnos – objasnio je jednom prilikom.

I dok tako vrti u krug, ponekad mu izleti i nešto vrlo, vrlo smisleno.

– Znate kako kažu: prvo te ignorišu, onda nakon toga krenu da ti se smeju, pa onda počnu i da te se boje.

da li je to strategija pokreta „Samo jako“ ili lična Prilepkova misija – tek ćemo videti.

Izvor: Noizz.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share via
Copy link