PROFESOR ODUZEO UČENICI TELEFON: A onda je otac uleteo u školu i počeo da ga DAVI!

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Profesora matematike u Osnovnoj školi „Milan Ilić Čiča“ u Aranđelovcu Miloša Petrovića davio je otac učenice osmog razreda Dejan Anić zato što je njegovoj ćerki oduzeo mobilni telefon na času, saznaje Kurir od očevica događaja.

Sve je desilo pre dva dana na času matematike, kad je profesor Petrović zatražio od učenika da ne koriste telefon na njegovom čašu.

Nezapamćen incident

– Profesor je više puta molio decu da ostave mobilne jer nije mogao da drži čas, ali nisu ga poslušali. Upozorio ih je da će im uzeti telefone, a onda je od najnedisciplinovanije devojčice zatražio da mu preda mobilni i odneo aparat kod razrednog starešine. Poručio joj je da telefon može da uzme posle časa. Učenica je zatim zahtevala i dobila mobilni kako bi pozvala roditelje. Tada kreće haos – kaže jedan od zaposlenih u školi, koji je zbog straha od devojčicinog oca želeo da ostane anoniman (ime i prezime poznato redakciji).

Prema rečima očevidaca, Dejan Anić iz Aranđelovca, otac devojčice kojoj je uzet mobilni telefon, došao je zatim u školu i napao profesora.
– Tata devojčice je uleteo u školu tražeći profesora Petrovića. Našao ga je u hodniku na drugom spratu i počeo da ga davi. Čovek se jedva otrgao od njega! Srećom, nije bilo dece… Miloš je strčao i pozvao policiju – kaže naš sagovornik:
– Ovo je nezapamćeni incident u školi! Profesor Petrović radi u prosveti već 20 godina i nikada nije imao nijedan incident. Tih je i povučen, profesor starog kova. Svaki dan putuje iz Kragujevca da bi radio kod nas. Čovek je u šoku, lekari su mu konstatovali lake telesne povrede. Pod stresom je i rekao je da će verovatno uzeti bolovanje – zaključuje sagovornik Kurira.

Veliki problem

Posetili smo juče i direktora OŠ „Milan Ilić Čiča“ Sinišu Jankovića, kod koga su se to vreme nalazili istražni sudija i policija. On nije želeo opširnije da govori o ovom nemilom događaju:
– Desio se incident, ali policija treba da istraži šta se zapravo dogodilo. Ne želim da govorim dok se ne završi istraga – rekao je kratko Janković.

U znak podrške profesoru matematike Petroviću, njegove kolege i učenici Osnovne škole „Milan Ilić Čiča“ juče simbolično nisu održali prvi čas kako bi skrenuli pažnju na sve učestalije incidente u srpskim školama.

Brani ga Darko Anić, bivši fudbaler Zvezde
MOJ BRAT NIJE NAPAO PETROVIĆA, KOJI MU STALNO MALTRETIRA ĆERKU

Dejan Anić je brat bivšeg fudbalera Crvene zvezde Darka Anića. Ovaj fudbalski menadžer kaže da se čuo sa bratom i negira da je Dejan fizički napao profesora.
– Taj profesor već godinama maltretira Dejanovu ćerku svojim „pedagoškim merama“, kako ih on zove. Nastavnik je oduzeo detetu telefon i nije joj dao da izađe iz učionice! Devojčica je bila pod ozbiljnom traumom. Moj brat je došao da uzme mobilni i da porazgovara s tim čovekom, nije ga napao, možda su se samo verbalno sukobili. Nek nadležni organi urade svoj posao, ne podržavam nijedan vid nasilja, ali ne podržavam ni maltretiranje dece – rekao je Anić za Kurir.Inače, na kafić braće Anić u Aranđelovcu je 2008. godine bačena eksplozivna naprava.

Ministar Mladen Šarčević
ĐACIMA ĆE SE UZIMATI TELEFONI PRE ČASOVA

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavljuje rigoroznije mere za upotrebu mobilnih telefona u školama.
– Svakako ćemo ovaj slučaj ispratiti sa adekvatnom pažnjom, a gospodinom koji je napao profesora moraju da se pozabave nadležni organi. Van svake pameti je da neko napadne profesora jer je zabranio detetu da priča mobilnim na času. Insistiraću da mobilne telefone deca koriste na odmorima ili van časova, nastavnik je ovde imao puno pravo – rekao je Šarčević za Kurir.

Izvor: Kurira

Molimo Vas lajkujte i šerujte nas na:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Instagram