Zastavina ambulanta ponovo u kovid sistemu

Spread the love

Od utorka, 23. marta u kovid sistem vraća se Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava d.o.o. Kragujevac.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i povećanim brojem novoobolelih i pregledanih u Respiratornoj ambulanti Doma zdravlja Kragujevac (ATD), na danas održanoj vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da se Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava d.o.o. ponovo stavlja u kovid sistem.

U respiratornoj jedinici za Kovid-19 pacijente u ZZZR Zastava radiće 6 ekipa svakog radnog dana i vikendom od 7 do 20 sati.

S jedne strane to će rasteretiti kapacitete Respiratorne ambulante Doma zdravlja u okviru ATD–a, a sa druge strane olakšati i sugrađanima koji gravitiraju ka Zastavinoj ambulanti da mogu otići na pregled ukoliko sumnjaju ili imaju neke od simptoma korone rekla je članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i koordinatorka za primenu protivepidemijskih mera dr Gordana Damnjanović.

U UKC Kragujevac trenutno je 200 pacijenata hospitalizovano a 17 je na respiratoru. Zdravstveni sistem je iscrpljen jer više od godinu dana traje borba lekara, medicinskih sestara kao i nemedicinskog osoblja i neophodno je rasteretiti ih, navodi ona.

Damnjanović kaže da je ovo apel svim sugrađanima da se prijave za vakcinaciju na portal E-uprave i da ukoliko nisu u mogućnosti to učine pozivom kol centra (505 800, 505 811, 505 812, 505 825, 505 842) i operateri to učine za njih.

„Kroz pozive kol centra spiskovi Kragujevčana, najčešće iz seoskih sredina, romskih naselja unose se na portal E-uprava – vakcinacija, a prijavljuju se i privredni subjekti. Pored poštovanja epidemiloških mera i lične odgovornosti svakog pojedinca do kolektivnog imuniteta možemo doći imunizacijom“, poručila je dr Damnjanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *