KRAGUJEVAC: Zapljenjen arsenal oružja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Кragujevcu, u odvojenim akcijama, zaplenili su pet automatskih pušaka, 12 pištolja, tri karabina, repliku poluautomatske puške, 258 metaka i uhapsili tri osobe, a protiv dve podneli krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija Ž. B. (1964) iz Кragujevca zaplenila pet automatskih pušaka, osam pištolja, tri karabina, repliku poluautomatske puške, 247 komada municije različitog kalibra i delove za oružje.

U stanu u kom boravi A. A. (1976) iz Кragujevca, pronađen je pištolj „bereta“ i pet metaka u okviru, dok je u stanu Z. Đ. (1981) iz Lapova pronađen pištolj „zastava“, sedam metaka u okviru, kao i oko 10 grama marihuane i digitalna vagica, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Loading...

Policija je, po nalogu nadležnih tužilaštava, podnela krivičnu prijavu

protiv šezdesettrogodišnjeg muškarca iz Aranđelovca kod kog je pronašla dva pištolja, kao i protiv sedamdesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Кragujevca kod kog su nađeni patroni za lovačku pušku.

Osumnjičenima A. A., Ž. B. i Z. Đ. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnim tužilaštvima.

Izvor: Tanjug

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *