VIDITE LI SUZE U OČIMA SVETE PETKE NA OVOJ IKONI: Evo šta to govori o vama i šta treba da uradite (FOTO)

Ono što vidite u očima svetiteljke, otkriva i vaše duševno stanje

suze

Na dvadeset kilometara od Niša, u selu Ostrovica, nalazi se manastir Svete Petke Iverice, a pogled u oči ove svetiteljke, čiji je lik naslikan na ikoni, otkriva duševno stanje posmatrača, tvrdi zamenik tutora manastira, Hadži Dragan Ilić.

Loading...

Manastir je dobio naziv “Iverica”, jer su ga obnovili gruzijski monasi iz Iviriona sa Svete Gore, a u periodu od 1898. do 1903. godine bio je Kraljevski srpski vojni manastir, pod vojnim zapovedništvom, što je jedini takav primer u istoriji Srpske pravoslavne crkve.

Pretpostavlja se da su krajem 14. veka usled najezde Turskog carstva mnogi monasi, iz tada okupiranih područja, našli utočište u Sićevačkoj klisuri, gde su osnovali monašku koloniju kojoj pripada i ovaj manstir. Po predanju, takvih je manastira u Sićevačkoj klusiri bilo ukupno dvanaest.

Dodaje da pogled u ikonu ove svetiteljke otkriva “stanje duše posmatrača”.

Dovoljno je da se na kratko zagledate u oči Svete Petke. Neki njene oči vide kao vesele, drugi vide tugu, čak i suze. Ono što vidite u očima svetiteljke, otkriva i vaše duševno stanje.  Ako vidite suze, znači da ste sami tužni, stanite koji minut ispred ikone i u tišini uputite joj molitvu, recite joj zašto ste tužni. Videćete kako to blagotvorno deluje na dušu – kaže Hadži Dragan Ilić.

izvor: Telegraf

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *