VIDEO KOJI MNOGI GLEDAJU SA SUZOM U OKU Šta se desi kada na crtu izađu Fića, Jugo, Peglica, Cokula, Buba i Stojadin?

Sećanja na neka bolja i lepša vremena, kako svi jugonostalgičari vole da nazivaju period življenja u onoj velikoj, SFR Jugoslaviji na čijem čelu se nalazio Josip Broz Tito.

Šoping u Trstu, letovanje na hrvatskom primorju, dobijanje stanova od države, siguran i dobro plaćen posao u jakim državnim firmama, pa i kupovina automobila na kredit, samo su neke od tema u razgovorima koji se obično vode uoči, pa i u danaima nakon nekadašnjeg državnog praznika koji se obeležavao svakoga 25. maja, Dana mladosti.

Popularni slovenački bloger i novinar, Ciril Komotar i njegovi prijatelji organizovali su trku automobila koja je svim jugonostalgičarima izmamila uzdah pošto su se na stazi našli svi oni četvorotočkaši koji su nekada bili među najpopularnijim i najprodavanijim vozilima sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Loading...

Trka je bila dugačka 402 metra, a među vozilima su bili Yugo 55, Zastava 101, VW Buba, Zastava 750 – Fića, Fiat 126 – Peglica, kao i popularni model Reno 4, kod nas poznat i kao „Cokula“.

Zalsugom Cirila i njegovih kolega novinara, Saše Kapetanoviča i Jurea Gregorčiča, nostalgija je zahvatila sve one koji su sa nekim od nabrojenih modela automobila sa porodicama obilazili sve delove SFR Jugoslavije, pa i Evropu.

Izvor; Top Speed

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *