VELIKI PROTEST VOZAČA U PETAK: Cela Srbija dolazi U BEOGRAD, a evo ŠTA NOVO BLOKIRAJU nezadovoljni građani (FOTO)

Spread the love

Protesti vozača nezadovoljnih cenom goriva od petka potresaju Srbiju. Bilo je blokada puteva, prometnih saobraćajnica, intervenisala je policija, a bilo je i privođenja. Sada, na društvenim mrežama se pojavio poziv koji one koji protestuju poziva da potpuno promene format i vreme protesta.

Građani nezadovoljni cenom benzina već nekoliko dana protestuju širom Srbije.Policija je burno reagovala na blokade puteva, pisane su kazne vozačima koji zaustave vozila, a bilo je i privođenja.

Od petka, kada je sve počelo, vozači su promenili strategiju protesta, nisu zaustavljali vozila već su se kretali minimalnom brzinom, a bilo je i onih koji su šetali i na taj način blokirali saobraćaj.

Prema poslednjim informacijama, policija je našla način da sankcioniše i takav vid protesta, pa su juče privedena šestorica Čačana, među njima i vetaran sa Košara koji čak ni nema kola, već je došao da protest podrži peške.

Po društvenim mrežama je zato počeo da se šeruje poziv za veliki protest koji će imati potpuno drugačiju formu od svih dosadašnjih! Akcija pod nazivom „Srbiju spasi, motor ugasi“ održaće se u petak u 17h u Beogradu, a organizatori pozivaju nezadovoljne vozače iz cele Srbije da dođu i blokiraju zgradu Vlade i Skupštine Srbije.

 

Prenosimo vam delove ovog poziva:

Ajmo ljudi u petak da pokažemo ovom bednom manipulatoru, lošem glumcu i njegovim pajtašima/kriminalcima koliko nas ima. Ajde da se svi skupimo u Beogradu.

 

Skupite četvoro, petoro drugara i podelite troškove puta. Nađemo se na svim prilazima gradu, a onda da polako, saaaasvim polako, krenemo prema okupiranoj nam Skupštini, Zgradi Vlade i ministarstvima.

 

Ajde da se na prilazima gradu, iz pravca Novog Sada, Niša, Pančeva, Obrenovca, Čačka, itd okupimo do 16h i onda krenemo prema centru grada i da se svi nađemo ispred zgrade Republičke skupštine.

 

Napravićemo detaljan plan do četvrtka kako da pokažemo Aleksandru Vučiću i celom svetu da smo se probudili i da je gotovo sa diktaturom.

 

#Beograd Petak, 15. jun, u 17h, #blokada zgrade Skupštine, Vlade, Ministarstva i kompletnog centra grada.

Izvor: Dnevno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *