Veliki dan za Fijat: Markione saopštava, novi model…

Kragujevac — Radnici fabrike „Fijat Krajsler automobili“ (FCA) očekuju da rukovodstvo sutra objavi plan poslovanja u narednih pet godina.

Oni očekuju i da se u okviru njega najavi i proizvodnja novog modela u Kragujevcu, rekao je predsednik Samostalnog sindikata FCA Zoran Marković.

„Najavljeno je da će izvršni direktor Fijat Krajsler grupacije Serđo Markione predstaviti petogodišnji plan i verovatno neće direktno pominjati našu fabriku, ali će se srednjoročni plan te grupacije svakako odnositi i na poslove u Srbiji“ ocenio je Marković u izjavi agenciji Beta.

Loading...

On se nada da će svih oko 2.000 radnika u kragujevačkoj fabrici zadržati radna mesta i da će uskoro početi proizvodnja novog modela vozila, o čemu se govori već nekoliko godina.

Marković je rekao da će po ugovoru Vlade Srbija i Fijata, koji je na snazi do 2023. godine, subvencije i druge pogodnosti koje dobija ta kompanija biti ukinute oktobra ove godine.

Zbog ukidanja tih povlastica u javnosti se spekulisalo da će se Fijat povući iz Srbije.

Po rečima Markovića, u fabrici u Kragujevcu se proizvodnja „fijata 500L“ odvija po planu, a kolektivni godišnji odmor je od 1. avgusta.

Izvor: BETA

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *