VADITE JAKNE, ŠALOVE, KAPE… Stiže nam veliko zahlađenje, poznato je kada će PASTI SNEG!

Ne dozvolite da vas hladnoća praćena snegom iznenadi!

Utorak je bio poslednji u dugom nizu u većem delu Hrvatske toplih dana – slede hladniji, osim još srede u Dalmaciji, te naročito na Jadranu i vetrovitiji, ponegde i uz olujne udare bure. Talas će u roku od nekoliko sati stići i u Srbiju.

Ako već niste, pripremite za kraj nedelje topliju odeću, a putujete li – svakako proverite stanje na putevima.

Sledeći će dani u unutrašnjosti biti sve svežiji, ali će se i dalje zadržati većinom suvo i delimično sunčano, uz mestimičnu maglu, a u dane vikenda i jutarnji mraz. Biće i vetrovito, naročito na kraju nedelje, pa će se uz umeren severoistočni vetar činiti još hladnije.

Loading...

Na Jadranu će se osećaj hladnog vazduha pojačavati, na udare olujna bura zbog koje će biti i problema u saobraćaju. Prevladavaće sunčano vreme, no biće postepeno sve svežije.

Pogled na sedmodnevnu prognozu na stranicama Republičkog hidrometeorološkog zavoda otkriva kako nas početkom sledeće nedelje čeka radikalan obrt u odnosu na vremenske prilike kakve su vladale proteklih dana.

U noći s ponedeljka na utorak temperature će se spustiti ispod nule, a u utorak uveče najavljeno je oblačno vreme uz umerenu kišu i – sneg.

Izvor: Jutarnji list/M.Ž.

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *