UŽIVO MOŠTI SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG STIGLE U NIKŠIĆ: Reka ljudi slila se da mu se pokloni, CG vlast blokira puteve?!

U Sabornu crkvu u Nikšiću stigle su mošti Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca kome će se danas, kako je najavila Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP), pokloniti vernici iz Crne Gore, koji će prisustvovati i Saboru organizovanom protiv Predloga zakona o slobodi veroispovesti. 

Brojni vernici počeli su da pristižu već od samog otvaranja Sabornog hrama posvećnog Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu, u kome je od devet sati Svetu arhijerejsku liturgiju služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa arhijerejima, sveštenstvom i sveštenomonaštvom.

Loading...

Crkveno-narodni sabor zakazan je za 11 sati ispred Saborne crkve u Nikšiću na kome će biti pročitan proglas i iskazano nezadovoljstvo protiv, kako je navedeno, anticrkvenog Predloga zakona o slobodi veroispovijesti, koji će se 24. decembra naći pred poslanicima Skupštine Crne Gore,prenosi RTCG pozivajući se na Minu.

10.20 – Poruka podrške današnjem velikom crkveno-narodnom saboru u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću stigla je i od sveštenstva manastira Hilandara, u kojoj kažu da se u Crnoj Gori danas sprema pljačka zavetnih hramova i da, ako bude dopušteno da se to zlo razmahne, sutra može da nasrne i na sam ljudski život.

Podsećaju da je do Gore Atonske nekada dolazila slava i pohvala Nemanjine dedovine, a danas, kažu, stiže glas „sramote njenih glavara“.

10.03 – U crkvi svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, gde su danas stigle mošti tog sveca, održana je sveta arhijerejska liturija, kao uvod u početak velikog crkvenog narodnog sabora. Uprkos opstrukciji crnogorskih vlasti i blokadama na prilaznim putevima Nikšića, okupljanje vernika u Nikšiću je počelo u ranim jutarnjim satima.

Na Sabor u Nikšiću pozvani su isključivo građani iz Crne Gore, jer se Predlog zakona odnosi na hramove i crkvenu imovinu koji se nalaze na teritoriji te države.

Volim Podgoricu@VOLIMPODGORICU

U Sabornu crkvu stigle mošti Svetog Vasilija (FOTO) – https://volimpodgoricu.me/2019/12/21/u-sabornu-crkvu-stigle-mosti-svetog-vasilija-foto/ …

View image on Twitter

18:50 AM – Dec 21, 2019Twitter Ads info and privacySee Volim Podgoricu’s other Tweets

Iz MPC su saopštili da su na Sabor dobrodošli svi koji žele da se pomole i zauzmu jasan stav radi odbrane svetinja Božijih i umnoženja bratske ljubavi.

etrebinje.com@eTrebinje

U Saborni hram u Nikšiću stigle mošti Svetog Vasilija http://etrebinje.com/2019/12/21/u-saborni-hram-u-niksicu-stigle-mosti-svetog-vasilija/ …U Saborni hram u Nikšiću stigle mošti Svetog VasilijaVijesti iz Trebinja, Hercegovine i regiona.etrebinje.com9:18 AM – Dec 21, 2019Twitter Ads info and privacySee etrebinje.com’s other Tweets

Kurir.rs/Tanjug

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *