Upozorenje RHMZ-a na vremensUpozorenje RHMZ-a na vremenske nepogode, visoke vrednosti zračenja

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da su vremenske nepogode moguće u noći između petka i subote, i u subotu. Na teritoriji cele zemlje prognozirane su veoma visoke vrednosi UV indeksa.

Danas kasnije posle podne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozpadnim krajevima, a tokom noći i u subotu i u ostalim delovima zemlje očekuje se pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom, upozorava RHMZ.

(Ilustracija)

(Ilustracija)

Loading...

Na teritoriji grada Beograda se tokom noći i u subotu očekuju obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode.

Na području Bačke, Srema, Zapadne i Jugozapadne Srbije važi narandžasti meteoalarm, što znači da će vreme biti veoma opasno.

Kada je reč o prognozama vrednosti UV indeksa, na teritoriji cele Srbije biće vrlo visoke. Najveća vrednost 10 biće u Sjenici.

U Banatskom Karlovcu, Smederevskoj Palanci, na Crnom Vrhu i Zlatiboru, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu, Vranju, Dimitrovgradu, Peći, Prizrenu i Prištini prognozirana vrednost je 9.

Danas će biti sunčano i toplo sa temperaturama do 34 stepena. Najavljena kiša doneće osvežene, pa će u subotu temperatura malo opasti.

Od ponedeljka nas ponovo očekuju visoke temperature. 

Izvor: RTS

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *