Uhapšeni penzioner poručio: Nosio sam svoja vešala (VIDEO)

Kragujevčanin Slobodan Stefanović Boba, penzioner koji je zbog transparenta u obliku vešala noć proveo najpre u policiji, a potom u bolnici, poručuje da neće odustati od protesta.

Stefanović je na sinoćnjem protestu bio u prvim redovima i nosio je „vešala” sa „penzionerom” na kraju omče. Na “vešalima” je pisalo j „Opljačkani penzioner – Vučiću vrći pare, il se besim”, na figuri je pisalo „Ja, penzioner”, a na dnu „Smrt fašizmu”.

Kaže da je “vešala” pravio dva dana, a da je bio revoltiran zbog dece koja su uhapšena u Beogradu.

Loading...

“Nisam nikoga vređao, to su vešala za mene – penzionera. Izračunao sam da je Vučić uzeo supruzi i meni 4.000 evra samo od penzije. Meni je to pravo bogatstvo”, kaže Stefanović.

Bio je siguran da će svako da razume poruku, da nema razloga da ga neko privede, ali kaže i da je želeo da pokaže i dokaže ima li pravde u Srbiji.

“Zaključak je da nema. Ako su me uhapsili zbog jednog transparenta, u kakvoj onda državi živimo. Bavio sam se u mlađim danima i politikom, bio odbornik u gradskoj skupštini, ali sam uvek mislio svojom glavom. Nikada nisam drugome klimao glavom, ako sam mislio drugačije. Uvek sam to svima jasno stavljao do znanja”, ističe Stefanović.

Ovaj prekaljeni „prvoborac” protesta devedesetih kaže da je bio učesnik devetomartovskih demonstracija, da se borio za pravdu kad god je i gde mogao. Nije bio u Beogradu, 5. oktobra, ali je zato, tog dana „čekao” autobuse na Jovanovačkom nadvožnjaku.

Kaže da se oseća izdanim. Ostavljenim.

“Ovoj državi sam sve dao. Odazvao se svakom pozivu. Kada je stigao poziv za ratište, nisam bežao, nego se kao čovek javio na vojni poziv. Ja sam ratni veteran sa vukovarskog ratišta, pola brigade je pobeglo, a ja sam ostao – za razliku od nekih koji su se u to vreme useljavali u trosobne stanove, ja sam morao da ratujem”,kaže Stefanović.

Prema njegovim rečima, malo toga se promenilo na bolje od tada u Srbiji.

“Danas kad svi vidimo ravnicu, oni nam kažu da je brdo. I neki veruju. Ja neću. Ovo sam uradio da me se moji unuci, koje sam dočekao jednog dana ne stide”, ističe Stefnanović.

On poziva građane, posebno penzionere, da naredne subote dođu na prote

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *