Učenici iz Kragujevca su posle maturske večeri seli u kola, ali se nikada nisu vratili kući: Zbog njihove pogibje traje akcija „na maturu bez automobila“

Agencija za bezbednost saobraćaja podseća da na maturu ne treba ići kolima, odnosno ne treba voziti, zbog očekivane konzumacije alkohola Vreme maturskih proslava i glamuroznih večeri, često sa sobom donosi prelepe uspomene, ali i pijanstva onih koji žele da obeleže kraj svoje srednje škole. To nije toliko retka praksa, ali postoji jedna činjenica koja tera na zabrinutost i strah.

Šta ako isti ti maturanti sednu za volan i tako pijani pođu iz restorana svojoj kući? S obzirom da svi školu završavaju u godinama kada već mogu imati vozačku dozvolu, nastavnici i učenici Politehničke škole u Kragujevcu i Agencija za bezbednost u saobraćaju već petu godinu za redom pokrenuli su kampanju „Na maturu bez automobila“.

„Na maturi se ne sluša smor muzika. Na maturu se ne ide svojim kolima. Koju muziku ti voliš i ko te vozi te večeri?“, glase pitanja ove kampanje.

Loading...
Alkohol, Opijanje, Pijanstvo, Alkoholizam, Tekila, Rakija, Votka, Šotovi, Žurka, Parti, provod

Foto-ilustracija: Profimedia

PRE NEKOLIKO GODINA POGINULA GRUPA MATURANATA

Kako se u ovoj akciji navodi, povod za njeno pokretanje bila je pogibja nekoliko maturanata u Kragujevcu. Pre nekoliko godina, oni su se vraćali sa maturske večeri i nastradali u saobraćajnoj nezgodi.

Agencija za bezbednost saobraćaja podseća da na maturu ne treba ići kolima, odnosno ne treba voziti, zbog očekivane konzumacije alkohola. Treba koristiti usluge taksi prevoznika ili pomoć roditelja i prijatelja.

Ovom kampanjom upućen je apel na sve roditelje, škole, predstavnike lokalnih samouprava i vršnjake, da se priključe ovoj inicijativi. Izvor: Telegraf

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *