Učenici Ekonomske škole osvojili drugo mesto u Sremskoj Mitrovici

Sa republičkog takmičenja „Simulacije sudskog procesa“ šestostruke maturane smere pravne stručnjake Ekonomske škole vratilo se sa šest nagrada. Ekipa Ekonomske škole osvojila je ekipno drugo mesto, dok je sjedište pojedinačne nagrade osvojili Vladimir Pašić (prvo mesto), Anđela Trbušić (drugo mjesto), Jelena Vujosevic (trece mjesto), Anjelela Popovic (prvo mesto), Kristina Stojkovic (prvo mesto) i Nikola Nikolić (prvo mesto). Na ovom takmičenju učestvovali su ekipi iz celije Srbije, a učenici su dobili zadatak koji treba da reši za pola sata.


Kroz teža ili laksa krivična djela u ulogama sudija, veštaka, javnog tužioca, ušteđevina, okrivljenog i njegovog advokata, učenici su za kratko vreme morali dobro da osmisle ceo postupak, izvuku glavne pretrese i pokazu koliko su suvladali gradivo iz krivičnog prava i krivično procesno pravo.
Pripreme za ovo takmičenje počele su još u septembru, a intenziviranje su dva meseca pre održavanja, pa su takvi učenici bili spremani i po nekoliko sati dnevno. Zaslužni za učestvovanje i postignu rezultate na Republičkom takmičenju s profesori-mentori Snežana Mladićević i Predrag Ivković.

Učenici smere pravni tehničar Ekonomske škole u ​​Kragujevcu učestvuju od 2009.godine na ovom takmičenju i redovno osvajaju nagradu. Najveće uspehe učenika Ekonomske škole u ​​Kragujevcu ostvarile su 2012. godine kada su osvojili prvo mesto, 2015. godine. Kadina su osvojili treće mesto, 2017. godine kada su osvojili drugu ekipu i 2018.godine gdje su također osvojili drugu ekipu. S obzirom da je Ekonomska škola u Kragujevcu edina koja u regionu obrazuje smjer legal technolog utoliko je ovaj uspeh naših mladih sagrađana i njihovih mentora već će predstavljati ne samo naš grad već i čitav region.

Loading...

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *