U Srbiju sleteo avion iz Italije samo nekoliko sati nakon odluke Vlade: Strancima zabranjen ulazak

Strancima je odbijen ulazak u zemlju, pa je 10 putnika i dalje na Aerodromu, a 29 građana Srbije je prošlo kontrolu

U 14.05 sleteo je avion Rajan era iz Bergama na niški aerodrom „Konstantin Veliki“ – saopštila je Ivanka Stanisavljević, portparol ove vazdušne luke.

Za sada nema informacija koliko je putnika bilo u avionu, s obzirom na to da ovaj podatak može da pruži samo aviokompanija. Kako saznajemo, njima je dozvoljeno sletanje jer su bili u proceduri poletanja pre nego što je stupila na snagu odluka Vlade Srbije o zabrani ulaska u Srbiju putnika iz zemalja koje su najviše pogođene korona virusom.

Na aerodromu „Konstantin Veliki“ pojačane su mere nadzora putnika koji sleću u Niš.

Loading...

Slađana Veličković, sanitarni inspektor, kazala je da upravo kontroliše ljude koji su stigli iz Bergama, te da ne može da govori za medije, i za dalje informacije nas je uputila na Ministarstvo zdravlja.

Kako se novinar Telegrafa uverio, dosadašnja kontrola je podrazumevala da svaki putnik prolazi pored termovizijske kamere koja mu je merila temperaturu, a dodatna kontrola obavljana je daljinskim termometrom, ali nije registrovan nijedan sumnjiv slučaj.

Stranci iz Milana ne mogu u Srbiju

Pošto je strancima koji dolaze iz žarišta infekcije korona virusom zabranjen ulaz u Srbiju, 10 putnika je i dalje na Aerodromu, a 29 građana Srbije je prošlo aerodromsku konrolu.

Građani Srbije upućeni su na kućnu samoizolaciju, što je uobičajena procedura.

Oglasili se iz Aerodroma Srbije

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju bolesti COVID 19, Aerodromi Srbije obaveštavaju putnike da će svi letovi iz Niša ka Italiji i Švajcarskoj sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i obrnuto, do daljnjeg biti suspendovani – saopštili su Aerodromi Srbije.

Putnicima se preporučuje da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate kompanijama. Aerodromi Srbije obaveštavaju javnost da je na letu FR 4671 iz Bergama u Niš doputovalo 39 putnika, od kojih su 10 strani državljani kojima je privremeno zabranjen ulazak u Republiku Srbiju.

Izvor: Telegraf

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *