U MAFIJAŠKIM KRUGOVIMA SE ZNA – KO PRVI IZJAVI SAUČEŠĆE TAJ JE UBICA! Skole je prvi pozvao Cecu i tražio joj pare

Gagi otkriva da je Uskoković izjavio saučešće udovici i u telefonskom razgovoru joj poručio da mora da mu isplati dugove od transfera Lazetića, što je ona pristala da uradi

Dragan Nikolić Gagi, koji u zatvoru Zabela služi kaznu od 30 godina zatvora zbog saučesništva u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića 15. januara 2000, u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir otkrio je do sada sve detalje najmisterioznije likvidacije u Srbiji, a nakon što je detaljno opisao kako je tri godine nakon ubistva uhapšen i isporučen Srbiji, odlučio je da otkrije sve šta zna o Arkanovoj udovici Svetlani Ražnatović.

U trenutku kad je Gagijev kum Dobrosav Gavrić tog 15. januara u hotelu „Interkontinental“ izvukao pištolj i zapucao u žrtve, Ceca je sa sestrom Lidijom i telohraniteljem Zvonkom Mateovićem bila u butiku u hotelu. Kako tvrdi, Ceca je jako dobro poznavala njega, ali i Zorana Uskokovića Skoleta, koji je učestvovao u pripremama za Arkanovo ubistvo.

Loading...

Razgovor sa udovicom

– Dok sam bio u bekstvu u Budimpešti, došao je Skole. Mnogo mu je bilo žao što je Gavrić ranjen u hotelu tokom likvidacije. Bilo mu je žao i Mande, koji je nastradao sa Arkanom, a bio je moj dobar prijatelj. Tada mi je rekao i da je već zvao udovicu (Svetlanu Ražnatović, prim. aut.). Izjavio joj je saučešće povodom smrti muža, ali joj je, kako mi je rekao, podvukao i da pare od transfera moraju da se isplate. Složila se i rekla da će u kontinuitetu slati novac na račune u Švajcarskoj, čije brojeve je trebalo da joj dostavi – otkriva Gagi za Kurir.

Podsetimo, u prethodnim delovima ekskluzivnog razgovora s Nikolićem on je otkrio da je kap koja je prelila čašu u komplikovanim odnosima sa Arkanom, „za koje je znao da se neće dobro završiti“, bila podela novca od transfera Nikole Lazetića i izvesnog Aleksića.

Cecu je, kako kaže, dobro poznavao. Poslednji put video ju je oko Nove 2000. godine, tj. 15 dana pre ubistva Arkana, i to baš u „Interkontinentalu“.

– Oko Nove godine došao sam u hotel „Interkontinental“ s bratom od tetke Milanom Mikijem Đuričićem (osuđen za ubistvo Ražnatovića, ali je u bekstvu, prim. aut.) i vozačem Zoranom Nikolićem Peglom, koji je ostao da pazi na moj i Skoletov džip. Skole me je čekao unutra, otišli smo na ručak. S ručka smo otišli u pijano bar da popijemo kafu. Na izlasku iz bara Miki, Skole i ja srećemo Cecu i Lidiju.

Poslednji susret

Ona je tada u hotelu ugovarala nešto u vezi s promocijom novog CD. Javljaju nam se, dobro su raspoložene. Udovica nam je rekla: „Eno vam ga Željko tamo, sedi u separeu s nekim novinarom, popunjavaju sportske tikete. I Manda je tamo“ – priseća se Gagi i dodaje:

– Poslednji put sam ih video tog dana. Prišli smo separeu, pozdravio sam se s Arkanom, a s Mandom se izljubio. I Skole se pozdravio s njima. Miki je ćutao, samo je klimnuo glavom. Iza njih je sedeo čovek kome su kasnije ubili brata, a čije ime ne želim da izgovorim. Brat mu se zvao Dalibor Mateović, posle njegove smrti pomolio sam se za njega i zapalio mu sveću u crkvi. Ja sam kasnije na suđenju čak pitao udovicu da li se seća tog susreta, ona me je gledala u oči i lagala da ne može da se seti – kaže Dragan Nikolić.

Dalibor Mateović, podsetimo, ubijen je u centru Beograda u februaru 2004. Njegov rođeni brat, čije ime Nikolić ne želi da izgovori, jeste Zvonko Mateović, Arkanov telohranitelj, koji je kasnije pred sudom tvrdio da je kobnog dana video Nikolića u hotelu i da je čak s njim razmenio vatru.

 

Taj čovek je zapamtio tu sliku mog pozdravljanja sa Arkanom i Mandom i kasnije pričao pred sudom da se to odigralo na dan ubistva, a ne dve nedelje ranije, na istom mestu. Čak ga je i sudija koji je vodio postupak, Dragoljub Đorđević, opomenuo da se to ne poklapa sa izjavama ostalih svedoka, međutim, on je i dalje tvrdio da sam bio tu. Sudija mu je rekao i da su bila samo dva komada oružja iz kojih je pucano, jedan iz kog je pucao Gavrić i drugi iz kog je on (Mateović) pucao u Gavrića. Na to, on je tvrdio da sam ja sigurno imao „magnum“ koji ne ostavlja čaure – dodaje on.

Nije me prepoznala

Nikolić podseća i na izjavu Cece, koja ga pred sudom nije prepoznala kao osobu koja je bila u hotelu.

– Oštećena udovica Svetlana Ražnatović na sudu govori da je, dotrčavši iz butika sa sestrom Lidijom, videla pored separea u kom je ubijen njen muž čoveka srednjih godina, prosedog, u tirkiznom odelu, sa policijskom značkom u ruci, kao i drugog, mlađeg, u perjanoj jakni s jednim pištoljem u jednoj ruci i policijskom značkom u drugoj. Mene nije pomenula kao osobu koju je videla tog dana u hotelu, a odlično me poznaje. Upoznala me je preko svog pokojnog muža i bili smo u više navrata na večerama. Bili smo i na slavljima u „Maderi“, na stadionu Obilića posle pobede Obilića, pevala je neku godinu pre toga na rođendanu Skoletove ćerkice u restoranu „Dvor“. Došla je s pokojnim mužem, koji je tada bio veliki prijatelj sa Skoletom. Prilikom tih susreta bila je kulturna. Jednom, kad se poveo razgovor o nekom ubistvu koje se dogodilo, način na koji je govorila o tome nije mi se dopao, nije priličio jednoj ženi – kaže Nikolić.

Izvor: kurir

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *