U kragujevačkoj Kovid ambulanti do sada pregledano 2500 pacijenata

Testiranje pacijenata na virus Kovid 19 počelo je krajem marta u kragujevačkoj Kovid ambulanti, koja radi u sastavu Doma zdravlja.

Kako bi se zdravstveni radnici manje izlagali riziku, ispred Kovid ambulante postavljeni su kontejneri za potrebe trijaže i zbrinjavanje pacijanata. U Ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije do sada je pregledano oko 2500 pacijenata sa respiratornim problemima.

Pacijenti sa respiratornim tegobama, dugotrajnim kašljem i povišenom temperaturom pregledaju se u Kovid ambulanti u okviru Doma zdravlja. Od početka rada Respiratornog centra pregladano je više od 2500 pacijenata, dok je na Kovid 19 uzorkovano oko 2000.

Loading...

Pozitivnih na Korona virus bilo je 34. Ekipu ovog centra čine lekari i medicinski tehničari različitih specijalnosti.

Kako bi zdravstveni radnici, ali i pacijenti bili zaštićeni, ispred Ambulante se vrši trijaža u posebnim kontejnerima koji su postavljeni za tu namenu. Specijalno opremljeni kontejneri postavljeni su sa ciljem uspešne prevencije i sprečavanja ulaska virusa u zdravstvene ustanove.

Zbog povoljne epidemiološke situacije u Srbiji većina Kovid bolnica je zatvorena, dok će Kovid ambulante i dalje raditi, sve dok je virus u cirkulaciji. Po rečima dr Ljiljane Mirkov, potrebno je da prođe 28 dana bez novozaraženih kako bi došlo do zatvaranja Kovid ambulanti.

Izvor: Rtk

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *