U Fijatu u Kragujevcu više od 130 neradnih dana

Nova duža pauza očekuje se sredinom decembra

Radnici fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija posle prekida od šest radnih dana su se vratili u fabriku i nastavili proizvodnju vozila „500L“, a do kraja 2019. biće još neradnih dana, rečeno je Beti u sindikatu fabrike.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zoran Marković je rekao da će radnici završiti 2019. godinu sa ukupno više od 130 neradnih dana.

Marković je kazao da se nova duža pauza očekuje sredinom decembra, jer je praksa prethodnih godina, počev od 2010. da radnici FCA ne rade od Svetog Nikole, 19. decembra do Nove godine.

Loading...

Prema rečima Markovića, razlog za plaćena odsustva je uvek isti, a to je uskladjivanje proizvodnje sa tražnjom, jer kompanija ne želi da proizvodi vozila za „lager“.

– Jeste, velika je zabrinutost radnika zbog čestih prekida, ali nam uliva nadu ta najavljena fuzija FCA i PSA. Očekujemo da se ispoštuje ono što je najavljeno na globalnom nivou, a to je da neće biti zatvaranja fabrika i otpuštanja radnika. Mi iščekujemo da će to ujedinjenje auto giganata, odnosno proizvodnje, da se pozitivno odrazi i na budućnost poslovanja kragujevačke fabrike i bolju uposlenost kapaciteta – rekao je Marković.

Izvor: Telegraf / biznis

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *