TAJNI ŽIVOT ARAPSKIH ŠEIKA Zavisnici od seksualnih perverzija, droge i para

Smrt šeika Rashida, najstarijeg sina šeika Mohammeda, koji vlada Dubaijem, razotkrila je koliko lude živote vode arapski bogataši
Kada je u Dubaiju krajem 2015. preminuo šeik Rašid, najstariji sin vođe Dubaija – šeika Mohammeda kraljevska porodica iz naftom bogatih Ujedinjenih

Arapskih Emirata nadala se da će nakon njegove smrti prestati višegodišnje spekulacije o tome da li je šarmantan i glamurozan princ Rashid, koji je sa samo 33 godine preminuo od srčanog udara, bio zavisnik o drogama i seksu.

Priče o njegovom životu uveliko su dolazile iz slike kakvu je ostavljao u javnosti. Vodio je blistav život ispunjen konjskim trkama, brzim automobilima i lepim ženama. Ali na zapadu je upravo njegova smrt pružila uvid u stil života kakvog vode bogati arapski plejboji koji svakog leta preplavljuju zapad kako bi izbegli nesnosne vrućine Bliskog istoka. A pritom troše ogromne količine novca.

Loading...

Navodna ponašanja nekih arapskih šeika izašla su na svetlo dana nakon što je jedan od viđenijih arapskih plejboja, saudijski princ Majed Abdulaziz Al-Saud prvobitno optužen da je pokušao naterati svoju zaposlenicu na oralni seks, nakon čega je otkriveno da je ustvari pokušavao navesti pet žena da spavaju s njim. Ovaj ozbiljan skandal izbio je svega nekoliko nedelja nakon što je šeik Khalid bin Hamad al-Thani iz vladajuće porodice Katara pobegao iz SAD-a.

I to nakon što je optužen da je jurcao Ferrarijem kroz Los Angeles. London je glavno mesto zabave Stanovnici Londona su pak itekako navikli na takvo ponašanje, jer milioneri ritualno preplavljuju grad u letnjim mesecima kad su ulice pune skupocenih automobila koje plejboji iz Katara, Saudijske Arabije, Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata vazdušnim putem prevoze u London, po ceni od 30.000 dolara.

London tad, na zaprepaštenje lokalnih aristokrata, preplavljuju Arapi koji, premda vole pokazivati svoje bogatstvo, isto tako žele zadržati privatnost. „Većina ovih mladića stara je između 21 i 25 godinu, te raspolažu pravim bogatstvom. Dođu se opustiti u London jer doma žive prilično strogim, dosadnim životom. Tamo ne mogu jurcati i glupirati se. Tako da se ovde izludiraju preko leta pre nego se vrate kući i ožene „, objašnjava Daniel Hallvorth koji im je na raspolaganju dok su u Londonu.

On takođe napominje da su plejboji zahtevni klijenti: „Sve što žele mora biti napravljeno odmah, sutra je kasno“. Dalje tvrdi da mnogi od njih odsedaju u inevsticijskim nekretninama koje sami poseduju, iako mnogi preferiraju odlazak u Dorschester hotel, budući da se ispred njega prostire veliko parkiralište na koje mogu smestiti svoj limene ljubimce. „Većina njih je zatvorena. Nije da su paranoični, ali vole zadržati svoju privatnost za sebe. Ne žele da drugi znaju ko su ili što rade. Često odgovaraju na pitanja s jednom riječi. Sretni su kad im ljudi gledaju aute, ali neće odati svoje ime tek tako bilo kome „, kaže Hallvort. Mnoge, pogotovo starije građane, plejboji živciraju zbog svoje jurnjave u skupim i glasnim automobilima. Tako je jedan penzioner nedavno optužen da je ogrebao ključem je jedan od skupocenih Superauto. U svoju odbranu, starčić je odgovorio tek da je bio frustriran zbog bolne jačine auta te da nije mogao učiniti ništa drugo nego izgrebati ga, jer mu ni policija nije želela pomoći.

Pokojni šeik Rašid, koji je pohađao Sandhurst, kamp za trening britanskih vojnih oficira, takođe je redovno posećivao London. S obzirom na očevo bogatstvo, ali i lično, za koje je Forbes procenio da vredi 1.9 milijardi dolara, nije čudno da je čak i prema standardima drugih arapskih plejboja, Rašidov bogatstvo bilo značajnih razmera, pa si je mogao priuštiti nezaboravne žurke u londonskim hotelima. Ni žene nisu imune na trošenje Iako život na visokoj nozi na zapadu iskuse većinom muškarci, i ženske članice kraljevske porodice sklone su obilasku evropskih metropola. Doduše, one zbog šopinga preferiraju Pariz i odsedaju u Džordžu V ili Plazi Athenee.

Jedini problem sa kojim se znaju susresti jest plaćanje. Tako je princeza Maha bint Mohammed bin Ahmed al-Sudairi, svastika pokojnog kralja Abdulaha, pokušala da pobegne iz pariskog Sahngi-La hotela sa pet zvezdica, u kojem je s društvom zauzimala 41 sobu tokom pet meseci, ostavljajući za sobom račun ‘težak’ više od sedam miliona dolara. Navodno je unutar 48 sati starija osoba iz kraljevske porodice podmirila račun, a maha zauvek ne sme napustiti Saudijsku Arabiju. Šeik Rashid takođe je pao u nemilost oca na sličan način 2008. godine.

Navodno je bio uključen u ubistvo, zbog čega je izgubio pravo da bude naslednik, pa je njegovo mesto preuzeo mlađi brat šeik Hamden. Iako priča o ubistvu nikad nije dokazana. Poslednjih godina Rashidu je retko dozvoljeno da napušta Dubai, te su bila ograničena i njegova putovanja u London. 2011. je navodno poslat i na odvikavanje, te je otad bio van domašaja i pogleda javnosti. Ako je neko i kritikovao odluku šeika Mohammeda da liši najstarijeg sina njegove rođenjem dobijene titule, sad više nema što prigovoriti. A u međuvremenu, mlađe generacije nastavljaju s partijanjem, brzim autobomilom i svime onime što zabavlja bogatu omladinu Bliskog istoka, piše Daili Beast.

 

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *