Svi zainteresovani privredni subjekti mogu da se prijave za zakup Državnog data centra

Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu pozvala je danas privredne subjekte da se prijave za zakup kapaciteta Državnog data centra u Kragujevcu namenjenog komercijalnim korisnicima i time obezbede čuvanje svojih podataka po najvišim tehničkim i bezbednosnim standardima u regionu, saopštila je ta kancelarija.

Kako je navedeno, Državni data centar u Kragujevcu, čija izgradnja prve faze se bliži kraju, ima kapacitet od skoro 1.200 rek ormana i pet puta je veći od Državnog data centra u Beogradu, ima dva objekta površine oko 14.000 kvadratnih metara.

Data centar ispunjava najviše standarde predviđene za ovakav tip objekta, standard koji propisuje opšte aspekte objekta i infrastrukture koji se zahtevaju radi podrške radu telekomunikacija u centrima podataka (SPRS EN 50600), standard koji obezbeđuje dostupnost (TIER 4) i standard koji obezbeđuje potpunu redundantnost, odnosno potpuno dupliranje procesa u okviru data centra (2N).

Svi zainteresovani privredne subjekti za smeštanje opreme pod komercijalnim uslovima u Državnom data centru u Kragujevcu mogu da pošalju pismo na adresu Kancelarije za IT i eUpravu na adresu Nemanjina 11, Beograd, odnosno na mejl kancelarija@ite.gov.rs . Dodatne iformacije nalaze se na sajtu Kancelarije https://www.ite.gov.rs/tekst/5273/drzavni-data-centar.php .

Izvor: Fonet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *