Sve veći broj muškaraca ide „pod nož“ – pogledajte šta najčešće menjaju na sebi kako bi se osećali bolje

Spread the love
Broj muškaraca koji „idu pod nož“ je sve veći
Muškarci se odlučuju za plastične operacije ne bi li izgledali muževnije, izgubili na težini i dobili malo više samopouzdanja.

Sve više i više muškaraca dolazi u moju ordinaciju kako bismo porazgovarali o njihovim manama. Kada im objasnim šta sve može da se uradi kako bi se njihovo stanje poboljšalo, jasno se na njihovom licu vidi olakšanje. Za većinu muškaraca izvođenje zahteva na delu tela koji njih čini nesigurnim, predstavlja veoma veliki napredak za samopouzdanje, rekao je plastični hirurg Lorelei Grunvald.

Foto: Profimedia

Hirurzi se najviše susreću sa mlađim muškarcima koji dolaze na oblikovanje tela. Liposukciju traži 23 odsto pacijenata, skinanje stomaka 12, a redukciju grudi 30 odsto muškaraca u poslednjih 5 godina. Stariji muškarci se odlučuju za operacije koje će im omogućiti da izgledaju mlađe. 2017. godine skoro 100.000 muškaraca podvrglo se filerima, što je za 99 odsto više nego 200., a popularan je i botoks.

Mnogi pacijenti se odlučuju na ove zahvate ne bi li ostali i dalje u poslu. Mislim da najčešće muškarci samo žele da izgledaju mlađe onoliko koliko se mlađima osećaju.Tu u pomoć uskaču plastični hirurzi, rekao je predsednik Američkog udruženja plastičnih hirurga doktor Džefri Dženis.

Takvi zahvati mogu da doprinesu samopouzdanju muškaraca i njihovoj percepciji izgleda tela, ali je najvažnije pronaći dobrog hirurga koji ima iskustva i znanja da pacijentu pruži ono što mu je potrebno.

(Telegraf.rs/mensjournal.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *