SUTRA U PODNE KREĆU AKCIJE NA KOSOVU Srbi spremaju odgovor Šiptarima, ovako ćemo im se suprotstaviti!

Sve ovo se dešava iz najmanje tri razloga i sa tri cilja, a prvi je da se Srbija natera na političku kapitulaciju, odnosno da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ističe Đurić.

Vlada Srbije radiće 24 časa sa Srbima na KiM na rešavanju problema nakon što je Priština uvela takse od 100 odsto na robu iz Srbije, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i najavio da su se na današnjem sastanku u Beogradu dogovorili da prva, mirna, „gandijevska“ akcija u trajanju od jednog sata bude organizovana sutra u južnoj pokrajini.

Ðurić je u izjavi novinarima nakon sastanka predstavnika Srba sa KiM s predsednikom Aleksandrom Vučićem kazao da Priština sprovodi ekonomski pogrom nad Srbima na KiM sa ciljem njihovog proterivanja, te da je ovo što se dešava namicanje omče oko vrata svim Srbima u južnoj pokrajini.

Loading...

Naveo je da se ovo dešava iz najmanje tri razloga i da su tri cilja, a prvi je da se Srbija natera na političku kapitulaciju, odnosno da prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Drugi cilj, kaže Ðurić, je davljenje egzistencije srpskog naroda na KiM tako kako bi se sve ono od čega zavisi njihov život prekinulo.

“Dok smo danas razgovarali o novonastaloj situaciji, kosovski policajci i carinici plenili su srpsku robu po srpskim enklavama, zatvarali srpske prodavnice, oduimali registarske tablice, vršili teror nad srpskim stanovništvom”, kaže Ðurić.

Treći cilj je da se Srbi na KiM i Srbija označe kao krivci za nešto gde nemaju uopšte krivice i da izmisle povod koji bi bio prikazan i označen kao provokacija, na koju su njihove jedinice reagovale.

“Zbog toga je naša molba i bratski zahtev Srbima na KiM bio da naš otpor bude gandijevski, miran i nenasilan”, rekao je Ðurić i istakao da su Srbi na Kosovu i Metohiji rešili da gandijevski, dostojanstvo brane svoja ognjišta, pravo na opstanak i slobodu.

Ðurić je istakao da u takvoj odbrani Srbi sa Kosova i Metohije imaju potpunu podršku države Srbije, puno razumevanje.

“Našem narodu na KiM poručio bih da nemaju razloga za strah, da je cela Srbija solidarna i da nećemo dozvoliti da albanski ekstremisti ostvare svoj cilj”, kazao je Ðurić.

Izvor: Tanjug/M.Ž.

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *