STAV Ðurić: Ne prihvatamo ultimatume, niti formiranje lažne vojske!

Direktor kancelarije za KiM Marko Ðurić odbacio je večeras tvrdnje zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja da Beograd ima papir kojim bi se Srbija naterala da prihvati nešto što nije kompromis, kao i premijera Ramuša Haradinaja o formiranju kosovske vojske do kraja godine.

„Haradinaj i Hodžaj pokazuju svoju nervozu – nervozu čiji je uzrok upravo u činjenici da se ni jedan od njihovih nauma i ciljeva ne ostvaruje niti može. Ako bilo ko misli da obmanjivanjem i lažima može da ostvari ciljeve, razočaraće se“, rekao je Ðurić za RTS.

On istice da ne postoji nikakav papir kojim bi se Srbija naterala da prihvati nešto što nije kompromis.

Loading...

„Nikakav papir nikakav način da se Srbija natera da prihvati nešto što ne bi bio kompromis ili da se Srbija natera da uradi nešto jednostrano ne postoji i ne može postojati“, rekao je on.

Kako je istakao, onaj ko misli da se do rešenja može doći na bilo kakav drugi način osim putem komprimisa je na ozbiljnoj stranputici i ne radi u interesu svog naroda.

„Mi interese našeg naroda čuvamo. Ne pada nam na pamet da prihvatimo ni formiranje lažne kosovske vojske niti bilo kakve ultimatume ni u ovom slučaju nepostojeće Hodžajeve“, poručio je Đurić.

Hodžaj je ranije danas izneo tvrdnju da postoje „četiri stuba“ na kojima bi trebalo da se zasniva „istorijski sporazum“ između Beograda i Prištine, a koja su već predstavljena dvema stranama, a kao rešenje navodi „međusobno priznanje“ tvrdeći da je „taj papir u rukama Beograda“, prenela je Koha ditore.

Haradinaj je takođe ranije danas rekao da će 2018. biti ključna za formiranje kosovske vojske, kao i za viznu liberalizaciju, preneo je RTK.

Izvor: Tanjung

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *