Srbija puna snajki iz Albanije: Prihvate pravoslavlje pa budu najbolje supruge. Zbog njih sela širom zemlje nastavljaju da žive

U selu Garevina, koje broji 100 domaćinstava, ima već četiri mlade iz Albanije. Jedna od njih je i Flora, iz skadarskog kraja

Kako se porodična loza Jovanovića u aleksandrovačkom selu Gornji Stupanj, ne bi ugasilo, rođena braća Zoran (45) i Dragutin (41), odlučili su da se ožene Albankama.

Taj korak prvi je preduzeo stariji Zoran, koji je poslušao savet prijatenja, te je svoju životnu saputnicu našao u okolini Tirane.

Kako sam Zoran kaže, imao je i devojke Srpkinje, međutim, one su se dvoumile oko života na selu.

Loading...

Da donese odluku, nimalo mu nije bilo lako. Zoran se, kako sam kaže, mučio skoro cele godine i strepeo od reakcija, ali je na kraju prelomio i otišao da upozna buduću tazbinu.

Sa Miom se verio 2012. godine, a uzeli su se godinu dana kasnije. Danas imaju dvoje dece, Đorđa i Mihaila i skladan brak. Kako Zoran kaže, tokom ovih pet godina nisu ni pet loših rečenica izmenili.

Mia se, kako kaže, odmah zagledala u Zorana, te je prihvartila i pravoslavlje, jer smatra da žena u svemu treba da prati svog čoveka.

Mijina zaova, Mirijana, međutim, nije se tako lako uklopila kod nas sve dok nije savladala srpski.

– Došla sam među dobre ljude, i naravno da mi je dobro – kaže nasmejana Mira, majka trogodišnje Jasmine i Mateje, koji tek treba da napuni godinu dana.

Inače, obe snaje redovno viđaju svoju rodbinu.

U selu Garevina, koje broji 100 domaćinstava, ima već četiri mlade iz Albanije. Jedna od njih je i Flora, iz skadarskog kraja.

Flora se udala za Miroslava Damjanovića, auto-mehaničara iz Kruševca. Miroslav i Flora imaju ćerku od dve i po godine, a sada očekuju i prinovu.

– Moj prijatelj iz Krive Reke se oženio Albankom. Tako sam i upoznao Floru, jer su bile drugarice – otkriva nam Miroslav. – U početku je mnogima bilo neobično, ali više nije.

Florina sestra udata je u selu Švrane kod Kruševca.

Iz mešovitih, srpsko-albanskih brakova rođeno je oko 40-ak dece.

Za neveste Albanke najčešće se odlušuju mladići i muškarci koji ne mogu da nađu adekvatnu suprugu kod nas.

Izvor: Telegraf.rs/Opanak.net

Post Author: Kragujevčani

Loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *