SRBIJA: Medvedev 20. oktobra govori u Skupštini

Ugovaraju se detalji posete ruskog premijera našoj zemlji

 Premijer Rusije Dmitrij Medvedev AP Photo

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev AP Photo

PREMIJER Rusije Dmitrij Medvedev govoriće na posebnoj sednici Skupštine Srbije, u nedelju 20. oktobra, u 15 časova – saznaju „Novosti“.

Loading...

Drugi čovek Ruske Federacije dolazi u Beograd povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu 20. oktobra 1944. godine, a tom prilikom će se obratiti i poslanicima. Sednici u čast Medvedeva, osim parlamentaraca, prisustvovaće i politički vrh naše zemlje, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Prema našim saznanjima, prethodnica posete premijera Medvedeva već se nalazi u Beogradu zbog poslednjih priprema oko njegovog dolaska u našu zemlju. Domaćin gostu iz Rusije biće predsednica Vlade Ana Brnabić, a u organizaciju posete uključeni su i Predsedništvo i srpski parlament. Medvedev će imati i razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Sadašnji premijer Rusije bio je u našoj zemlji pre tačno 10 godina, kada je srpska prestonica obeležavala 65 godina od oslobođenja. Tada se obratio poslanicima kao prvi predsednik neke strane zemlje koji je govorio u Skupštini Srbije, a i njemu je naš zakonodavni dom bio prvi strani parlament u kojem je držao govor. U obraćanju je nekoliko puta ponovio koliko se divi antifašističkoj borbi našeg naroda.

– Vi ste se hrabro borili protiv fašizma. Takav otpor nacistima nije pružan svuda – poručio je tada Medvedev.

Foto D. Milovanović

OBILAZI I HRAM SVETOG SAVE

ČLANOVI ruskog i srpskog protokola dogovaraju se i o najsitnijim detaljima posete, kao i šta će sve Medvedev obići. Na „mapi“ će gotovo izvesno biti i Hram Svetog Save koji se završava zahvaljujući sredstvima koje je odobrio predsednik Rusije Vladimir Putin. Više miliona evra, za finalno ukrašavanje enterijera svetinje, izdvojila je ruska kompanija „Gaspromnjeft“.

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *