Srbi uznemireni: Opljačkana crkva u Babinom Mostu u opštini Obilić

Obijena su crkvena vrata, ukraden je novac iz crkvene kase , a polomljeno je staklo na parohijskom domu

Crkva Pokrov presvete Bogorodice i parohijski dom opljačkani su u selu Babin Most u opštini Obilić, prenosi TV Most.

Televizija iz Zvečana navodi da se pljačka desila u noći između petka i subote i da su meštani sela tokom današnjeg dana primetili da je ova pravoslavna svetinja opljačkana i odmah slučaj prijavili policiji.

Loading...

Prema rečima žitelja ovog sela u centralnom delu Kosmeta, pričinjena je velika materijalna šteta koja se još utvrđuje.

Obijena su crkvena vrata, ukraden je novac iz crkvene kase , polomljeno staklo na parohijskom domu a prava šteta učinjena ovoj pravoslavnoj svetinji biće utvrđena po povratku sa odsustva paroha Aleksandra Našpalića.

„Kada sam došao crkva je bila obijena, zvao sam predsednika opštine i policajce da obave uviđaj“, rekao je predsednik crkvenog Odbora Babin Most Jovica Nikolić.

Prema njegovim rećima meštani su uznemireni, brine ih neizvesnost i on dodaje da ne znaju čemu da se nadaju.

TV Most navodi da je u Babinom Mostu je za poslednje četiri godine ovo 15. put da skranavi crkva Pokrova presvete Bogorodice, a počinioci nikada nisu pronađeni.

Navodi se da predsednik privremenog organa opštine Obilić Nenad Denić kaže da je ovaj vandalski čin uneo nemir među Srbima, koji su zabrinuti za bezbednost.

„Ovakvi incidenti ne doprinose opstanku Srba na Kosovu i Metohiji, rekao je Denić i zatražio da se počinioci ovog vandalskog čina hitno pronađu.

Navodi se da je u multietničkom selu Babin Most pre ratnih dešavanja 1999. godine živelo oko 1.100 Srba, a sada je na vekovnim ognjištima ostalo 750 njih.

(Telegraf.rs/ Tanjug

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *