SRBI NAŠLI NAČIN ZA URANAK I U IZOLACIJI Proslavu 1. maja ni korona ne može da spreči, evo kako će mnogi da RASPALE ROŠTILJ

Iako je izvesno da ove godine, usled zabrane kretanja, građani neće moći da proslave Prvi maj na način koji je postao ukorenjen u našem društvu, na izletištima i uz roštilj, veliki broj njih ipak ne odustaje od proslave.

Tako je potražnja za vikendicama i kućama sa dvorištem drastično skočila prethodnih dana, a nemali broj onih koji dvorišta nemaju i nisu uspeli da iznajme vikendice, najavljuju da će roštilj ipak da „raspale“ – na svojim terasama i krovovima zgrada!

Uranak u Srbiji izgleda ne može ništa zaustaviti, pa ni korona virus. Još od prve najave stručnjaka da ćemo i Prvi maj morati da dočekamo u svojim domovima, smišljaju se načini na koji bi se proslava mogla organizovati u karantinu.

Loading...

Oni kojoi žive u kućama i imaju dvorišta, nemaju mnogo briga, a oni koji žive u zgradama, sudeći bar prema najavama, roštiljanje će organizovati na terasama i krovovima.

Korisnici društvenih mreža danima unazad razmenjuju ideje gde i na koji način proslaviti Prvi maj u kućnim uslovima.

„Mi roštiljamo na terasi, poslednji sprat, nikom ne dimimo. Plinski roštilj“, „Idem posle da kupim neki roštilj pa sam hteo da vas pitam da li mogu da roštiljam na terasi? Mislim ja ću svakako roštiljati nego pitam čisto me zanina“, „I gde ćete za Prvi maj? Na uranak na terasu“, samo su neke od ideja koje su „roštiljdžije“ delile na Tviteru.

I dok se građani dovijaju kako će proslaviti praznik rada, a da to bude u skladu sa merama koje je propisla Vlada, ni trgovci ne sede skrštenih ruku, spremno su dočekali „karantinski uranak“.

Prodavnice rade punom parom, ispred mesara su redovi, kupuje se ćumur, a nekoliko prodajnih lanaca ponudili su građanima električne roštilje po akcijskim cenama.

Jedina razlika će, čini se, u odnosu na proslave prethodnih godina biti, što će se miris roštilja, umesto parkovima, obalama reka i jezera, širiti blokovima zgrada i ulicama širom naše zemlje.

„Srećnici“ koji žive u kućama neće morati previše da brinu o tome kako spremiti roštilj, a oni koji žive u zgradama i odluče se na ovaj, rizičniji korak, moraće da vode računa o komšijama koje možda ne vole roštilj, a naročito ne njegov miris u svojoj dnevnoj sobi ili pak, onim zabrinutim, koji bi, po pojavi dima, mogli da pozovu vatrogasce.

Najbolje bi ipak bilo da oni koji nemaju uslove odlože pripremu roštilja za neku drugu priliku i tako izbegnu neželjene posledice.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa usvojio je danas predlog da zabrana kretanja za prvomajske praznike bude od četvrtka 30. aprila u 18 sati, do subote 2. maja u 5 sati ujutru.

Izvor: Blic

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *