SRBI JEDU SMEĆE IZ EVROPSKE UNIJE: Država i nadležni ne garantuju da je hrana u prodavnicama BEZBEDNA

Spread the love
Jedemo smeće

Dakle, garanciju za ispravnost hrane ne garantuje država odnosno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, već sami proizvođači i prodavci. Tako da sam kvalitet hrane ne možete da proverite, osim da verujete na reč proizvođaču i njihovim analizama, s obzirom da oni sami angažuju laboratorije, a ne država.

Kako sada stoje stvari, Srbija i dalje može da služi kao “otpad“ za hranu i proizvode lošijeg kvaliteta koji se uvoze iz EU, jer Ministarstvo poljoprivrede baš mnogo i ne zanima šta jedemo.

Zemlje regiona su daleko ispred nas što se tiče kvaliteta hrane, pa tako u Hrvatskoj već urađena uporedna analiza naigled istih proizvoda koji se prodaju na istočnom i zapadnom evropskom tržištu a proizvedeni su u EU. I Češka i Slovačka su ovu uporednu analizu uradile i ustanovile da je čak trećina EU proizvoda koji se prodaju kod njih lošijeg kvaliteta.

Srbi će ipak ostati u neznanju kakvu hranu konzumiraju jer ovakvih analiza nema u planu naših nadležnih organa. Takođe, zbog toga što državne isnstitucije odnosno Direkcija za nacionalnu laboratoriju još uvek ne radi analize kvaliteta hrane Srbi ne znaju da li su proizvodi koji se kupuju na policama kancerogeni, bezbedni za upotrebu jer ne postoji garancija koju im daje država Srbija, već samo proizvođači i privatne laboratorije.

Izvor: Srbija Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *