SPECIJALNE SNAGE BLOKIRALE PRIŠTINU! Albanci podmetnuli BOMBU Grenelu!

Drama na Kosovu

Jedna od glavnih ulica u Prištini, koja nosi ime bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, blokirana je nakon dojave policiji da je u njoj primećen sumnjiv kofer, prenosi Koha.

„Oko 10:30 dobili smo informaciju da se u ulici Bila Klintona nalazio sumnjiv kofer. Ekipe kosovske policije se nalaze na mestu događaja“, saopšteno je iz tzv. Kosovske policije.

Loading...

U saopštenju se dodaje da je deo ulice za sada zatvoren za saobraćaj i biće pušten nakon detaljnog pregleda mesta događaja.

Podsetimo, sve ovo se dešava uoči posete specijalnog izaslanika predsednika Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričarda Grenela koji će lično nadgledati sprovođenje potpisanog sporazuma iz Vašingtona, a koji javnost na Kosovu smatra katastrofalnim za privremenu albansku vlast u južnoj srpskoj pokrajini.

Ričard Grenel stiže na Kosovo u posetu radi primene sporazuma postignutog u Beloj kući. Grenel će na Kosovo doći sa još 13 američkih zvaničnika koji će predstaviti projekte za Kosovo i region u okviru sporazuma postignutog sa Srbijom.

Podsetimo, Beograd i Priština su 4. septembra potpisali sporazum o ekonomskoj normalizaciji koji se smatra istorijskim zbog činjenice da otvara put za normalizaciju ekonomskih odnosa dve zemlje i otvara put za investicije u celom regionu, uključujući aputo-puteve, železnicu i gas.

Podsetimo, zvanični Beograd je ubrzo nakon potpisivanja dokumenata u Vašingtonu najavio dolazak predstavnika američke Međunarodne korporacije za finasiranje razvoja (DFC) i otvaranje kancelarije ove korporacije u Beogradu za 21. septembar.

DFC, kao i Izvozno-uvozna banka potom su potpisale pisma o namerama sa predstavnicima Beograda i Prištine za finansiranje izgradnje „autoputa mira“, koji će povezati Niš i Prištinu. Tada je ujedno i najavljeno da će krajem meseca zajedno sa delegacijom DFC-a, Beograd, ali i Prištinu posetiti i delegacija Izvozno-uvozne banke, a upravo zbog realizacije ovog i drugih projekata.

Kako je najavio na Tviteru, specijalni predstavnik američkog predsednika za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel će posle Prištine posetiti i Beograd.

Izvor Alo

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *