SPECIJALCI ROSU ZAUZELI GAZIVODE Naoružani dugim cevima i sa fantomkama opkolili jezero i vezali Srbe

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su danas pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode.

Kako saznajemo, akciju je izvelo 60 naoružanih specijalaca ROSU, koji su opkolili jezero i vezali naše ljude zaposlene u hidrocentrali.

Oni nose duge cevi, a jedan deo ima fantomke.

Loading...

Pripadnici ROSU su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

FOTO: GAZETAEXPRESS.COM / YOUTUBE

Kako navodi prištinski „Zeri“, oni su „okružili“ veštačko jezero, a policijske snage su tamo „uvedene“ kroz Centar za razvoj ekologije i sporta.

Tači na sastanku u komandi KPS

U Kosovskoj policijskoj službi rečeno je Srni da je akcija sprovodene po nalogu komande KPS-a iz Prištine i da će više detalja biti naknadno saopšteno.

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači je na sastanku u komandi KPS-a i u 14.00 časova obratiće se javnosti, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Izvor Srne iz KPS-a navodi da je povod Tačijeve posete jutrošnja akcija jedinice ROSU na jezeru Gazivode.

Stefanović: Jedinice policije u stanju najviše pripavnosti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naložio je direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti, saopštio je MUP.

„Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo, naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti“, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila, istakao je Stefanović.

Izvor:  Tanjug , Srna

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *