Smene u Zastava oružju u Kragujevcu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin još uvek nije reagovao na zahtev Sindikata Zastave oružja koji ga je 13. novembra pozvao da spreči „dalje urušavanje fabričkog sistema“ i da „smeni predsednika Nadzornog odbora preduzeća, pukovnika Ivicu Marjanovića“ koji, kako tvrde oružari, svojim delovanjem „nanosi veliku štetu fabrici“

Novi izvršni direktor došao iz Parking servisa 1

Zastava oružje AD Foto: FoNet/ MOD

Zahtevi oružarskog Sindikata uzrokovani su nedavnom odlukom Nadzornog odbora i generalnog direktora Zastave oružja Mladena Petkovića da se „u najkraćem roku iz svog prostora izbaci ulazna kontrola fabrike“, i da se potom u taj prostor useli Sindikat ASNS „koji već ima prostorije za rad“.

Loading...

Za novog izvršnog direktora Zastave oružja za finansijsko-pravne poslove, juče je saznaje naš list, imenovan Dušan Obradović, koji je na tu funkciju došao iz kragujevačkog Parking servisa.

On je na toj funkciji u fabrici oružja nasledio Rajka Tanasijevića, koji je pre tri meseca podneo ostavku bez obrazloženja.

U Zastavi oružju se, tako, nastavlja kadrovska vrteška sa koje su, od dolaska Mladena Petkovića iz Krušika u kragujevačku fabriku, otpali brojni istaknuti Zastavini stručnjaci i rukovodioci, među kojima i bivši generalni direktori Đorđe Nestorović i Milojko Brzaković, dugogodišnji direktor marketinga Saša Milošević i mnogi drugi.

U međuvremenu, dugovi Zastave oružja narasli su na blizu 17 milijardi dinara, dok su gubici dostigli oko 30 miliona evra. U poslovodstvu fabrike, s druge strane, prema nezvaničnim informacijama, tvrde da je od početka godine u inostranstvu

prodato oružja za oko 27 miliona dolara, što je gotovo dvostruko manje od vrednosti Zastavinog plasmana minulih godina.

Izvor: Danas

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *