SMANJUJE STRES, SKIDA KILOGRAME ALI I… Ovaj TRIK POD TUŠEM će vam dati više energije nego KAFA!

Ako se mučite ujutru sa ustajanjem, ako nikako ne možete da se razbudite i ako vam je potrebna dupla kafa da biste funkcionisali, stručnjaci savetuju da probate novu metodu koja traje samo 90 sekundi, a koja će vas definitivno napuniti energijom.
Stručnjaci tvrde da je najbolji način da se razbudite pravilno jutarnje tuširanje.Oni tvrde da se većina ljudi u ranim časovima tušira ​​na potpuno pogrešan način. Naime, ustanovljeno je da se mnoge osobe, a naročito u zoru, tuširaju toplom ili vrelom vodom, što je loše iz više razloga, prenosi Klix.
Topla voda dodatno uspavljuje organizam.Zbog toga stručnjaci savetuju da se tuširate 30 sekundi hladnom, zatim 30 sekundi toplom vodom, a onda ponovo 30 sekundi hladnijom vodom.

Definitivno vam neće prijati nova jutarnja rutina, ali kombinacija hladnog i toplog tuširanja širi kapilare i poboljšava cirkulaciju, što je fantastično za stimulaciju tela i mozga.

Takođe, ova navika smanjuje stres, jer povećava nivo telesne i mentalne tolerancije, poboljšava imuni sistem tako što utiče na stvaranje belih krvnih zrnaca i pospešuje sagorevanje masnoća.

Loading...

Viktorija Bekam redovno praktikuje ovu metodu i naglašava da ovakvo tuširanje ima antidepresivni efekat, jer šalje više elektro-impulsa do mozga.

Izvor:Kurir – ŽENA

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *