SLEDEĆE NEDELJE OSETNA PROMENA VREMENA Biće toplo još nekoliko dana, a onda stiže skandinavski ciklon! Evo šta to znači!

Iako smo već dobrano zagazili u novembar, vreme je, moglo bi se reći, pravo prolećno.

Ipak, meteorolozi za kraj iduće nedelje najavljuju konačni dolazak za ovo doba godine očekivanih temperatura.

Toplo vreme zadržaće se, dakle, još nekoliko dana i biće delom sunčano uz umerenu jutarnju maglu, pogotovo na kopnu gde će duvati slab i umeren jugozapadni vetar. U drugoj polovini nedelje, temperature idu prema dole.

Loading...

Jačanje anticiklona donijeće prodor hladnijeg vazduha na jugoistoku Europe, u području Crnog mora te u Turskoj i Grčkoj. I u regionu će biti malo hladnije, no pravo zahlađenje stiže tek u trećoj dekadi meseca kad stiže skandinavska anticiklona.

Ipak, vreme će u nedelju biti još uvek toplo i pogodno za boravak na otvorenom.

U Srbiji, ciklon „El Ninjo“, koji su stvorile vazdušne struje iznad Tihog okeana, donosi vrlo toplu zimu, pa ćemo Novu godinu i Božić dočekati bez snega, otkrivaju meteorolozi!

Ovaj globalni klimatski fenomen izazvaće kataklizme širom sveta i potpuno će poremetiti klimu u Evropi ove zime. Nama će doneti blagu zimu i mnogo dana sa temperaturama u plusu. Snega gotovo da i neće biti, a i kada padne, zbog visokih temperatura brzo će se topiti.

Izvor: Alo/J.Š.

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *