Slava presela i domaćinu i gostima: Komunalna policija “ojadila” Pavlovčane

Gosti domaćina su kažnjeni sa po pet hiljada dinara, ali su i njih “komunalci” odmah “utešili” napomenom da ako plate o navedenom roku, iznos kazne biće 2.500 dinara.

Slava Đurđic presela je jednom domaćinu u Pavlovcu koji je pored dvadesetak zvanih, morao da primi i nezvane goste, Komunalnu policiju koja je na lici mesta napisala kaznu slavljeniku u iznosu od 50.000 dinara, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovom selu šest kilometara nadomak Vranja.

Za “utehu”, domaćinu je rečeno da ako plati u roku od sedam dana, kazna se smanjuje na 25.000 dinara.

Gosti domaćina su kažnjeni sa po pet hiljada dinara, ali su i njih “komunalci” odmah “utešili” napomenom da ako plate o navedenom roku, iznos kazne biće 2.500 dinara.

Izvor InfoVranjskih napominje da je nakon odlaska Komunalne policije jedina slavska tema bilo nagađanje ko je “izdao” domaćina, pa je i kraj slavlja dočekan u naporima da se otkrije pavlovački Čvorović.

Podsetimo, upravo je, dva dana pred slavu Đurđic, Eparhija  vranjska apelovala  na vernike da se u sezoni slava u jeku pandemije virusa pridržavaju protivepidemioloških mera.

“Eparhija vranjska ukazuje da su krsne slave događaji koji simbolišu našu duhovnost, baštine našu tradiciju, okupljaju i čuvaju naše porodice, a danas, u vremenu pandemije, imaju i poseban značaj, jer ako se proslavljaju i obeležavaju na neadekvatan način, mogu negativno uticati na očuvanje javnog zdravlja- navedeno je u saopštenju Eparhije”

Iz Eparhije su apelovali na vernika da svoje krsne slave proslavljaju u duhu vere, u krugu svoje porodice, na istinski crkveni način, molitveno pre i iznad svega, a nikako ne na način kojim bi moglo biti ugroženo zdravlje naših bližnjih.

Izvor:Vranjske

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *