SKANDALOZNA ODLUKA PLIVAČA: Sabo izborio olimpijsku normu za Srbiju, pa podneo zahtev da se takmiči pod zastavom Mađarske!

Obrazložio je da tamo živi i trenira, da je već ušao u njihov sistem rada i da želi da se takmiči pod zastavom Mađarske – rekao je Drobac, predsednik Plivačkog saveza Srbije

Reprezentativac Srbije u plivanju Sebastijan Sabo podneo je zahtev Svetskoj plivačkoj federaciji (FINA) zahtev da se ubuduće takmiči pod zastavom Mađarske, bez obzira što je pod srpskom izborio normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac za Sportski žurnal potvrdio je da je dobio mejl u kome Sabo traži da promeni plivačko državljanstvo.

CopyAMP code

– Obrazložio je da tamo živi i trenira, da je već ušao u njihov sistem rada i da želi da se takmiči pod zastavom Mađarske. Odluku su dodatno ubrzali sjajni rezultati koje je ostvario na njihovom državnom šampionatu u Debrecinu. U mejlu je istakao da nema nikakve zamerke na odnos Plivačkog saveza Srbije prema njemu, kao ni na rad Stručnog saveta. Suština je da u Mađarskoj ima daleko bolje uslove, kvalitetniju grupu plivača, tu se pronašao. Ono što mu oni nude, mi to ne možemo. Još uvek ništa nije zvanično, ali realno je završena priča“, rekao je Drobac za Žurnal.

Sabo je do olimpijske vize stigao na Otvorenom prvenstvu Mađarske u Debrecinu rezultatom od 51,34 sekunde na 100 metara delfin.

Izbor: Tanjung

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *