SKANDAL U KRAGUJEVAČKOJ BOLNICI Prijavila hirurga nezadovoljna silikonima, a onda je počelo da se odmotava njegovo KLUPKO MALVERZACIJA

Zbog malverzacija u vezi sa javnim nabavkama u Kliničko centru Kragujevac uhapšeno je četvoro zaposlenih u KBC i još devetoro koji se dovode u sumnju da su učestvovali u javnim nabavkama. Sumnja se da je rukovodilac u tom kliničkom centru obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac.

U akciji policije, kako nezvanično saznajemo, uhapšen je i G. A, jedan od poznatih plastičnih hirurga u Srbiji. Njega, prema tim saznanjima, tereti devojka kojoj je operisao grudi i koja je policiji rekla da je uslugu platila privatno, a ne na račun Kliničkog centra u Kragujevcu, gde je operacija i urađena.

Pominje se i da je od pomenutog plastičnog hirurga tražila da joj novac vrati zato što navodno nije bila zadovoljna operacijom. Da bi došla do svog novca praktično ga je ucenjivala mogućom prijavom policiji – kaže izvor upoznat sa detaljima hapšenja.

Loading...

Postoji sumnja da je uhapšeni G. A. za te operacije u službene isprave unosio neistinite dijagnoze, čime je omogućio da one budu plaćene od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist od 1.700 evra i 128.000 dinara. Zaposlena u Kliničkom centru Kragujevac M. G. uhapšena je zbog sumnje da je pomagala G. A. u izvršenju krivičnog dela tako što je uzimala novac od pacijenata i predavala ga osumnjičenom, kao i da je sačinjavala lažnu dokumentaciju i račune u kojima je navodiila da su obavljene intervencije koje plaća Republički fond za zdravstveno osiguranje, iako je reč o estetskim operacijama koje nisu obuhvaćene osiguranjem.

U Višem tužilaštvu za organizovani kriminal u Kraljevu podneto je više krivičnih prijava, na osnovu kojih su kasnije uhapšeni D. P. (49), N. S. (48), G. A (55) i M. G. (43), zaposleni u kragujevačkom kliničkom centru. Pored njih, kako navodi MUP, privedeno je i devetoro osumnjičenih da su kao dobavljači pomogli D. P. i N. S. u postupku javnih nabavki kako se sumnja „da počine krivično delo zloupotrebe službenog položaja kojima su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara“.

Policija je uhapsila i rukovodioca Kliničkog centra Kragujevac N. S, koji se tereti da je kao saizvršilac u postupku javne nabavke učestvovao u sačinjavanju tehničke specifikacije favorizujući određenog ponuđača.

Izvor: Blic

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *