SKANDAL U ARANĐELOVCU: Zoki Šumadinac pevao na dečjem festivalu

TAKOZVANA zvezda „Jutjuba“ Zoki Šumadinac, navodno pevač i iscelitelj, poznat i po fotografisanju u nedoličnim pozama sa dečjim igračkama, bio je gost – dečjeg festivala u Aranđelovcu! Bura protesta koja se podigla na internetu, ne jenjava od vikenda, kada je na sceni parka Bukovičke banje održana manifestacija „Samer fest – veliki letnji festival zabavne muzike u srcu Šumadije“. Posle horova i dečje predstave, nastup ove estradne „zvezde“ gledalo je nekoliko stotina mališana, pevajući uglas.

Čelnici grada pod Bukuljom tvrde da nisu ni organizatori, ni pokrovitelji festivala, već da iza programa stoji Aranđelovčanin Dejan Jovanović i Privatna škola glume „Art“ koji već treću godinu pripređuju „Samer fest“.

Organizator spornog festivala kaže za „Novosti“ da posle skandala u Aranđelovcu više neće organizovati manifestacije. Prema njegovim rečima, ideja je bila da popularni Šumadinac privuče što više dece da vide prethodni kulturni program.

Loading...

– Osim da je popularan, nisam znao ništa više „o liku i delu“ tog čoveka. Da sam znao, ne bih ga zvao – objašnjava Jovanović. – Hteli smo da dovedemo što više posetilaca, koji će da pogledaju dečje horove i predstave, pa nam je jutjub-zvezda Zoki Šumadinac bio neka vrsta mamca. Jer najveća je poseta kada pozovemo jutjubere, jer predstave, horovi, dečji pisci ne privlače publiku.

Žitelji Aranđelovca zgroženi su što je po mnogo čemu sporna ličnost pozvana da zaboravlja decu.

– Naš grad je bio poznat po smotri „Mermer i zvuci“, na kojoj su poznati skulptori izrađivali svoja dela, a prateći program činila izuzetna scenska ostvarenja iz oblasti pozorišta, umetničke muzike, baleta, opere. Gostovanje estradne pojave Zorana Šumadinca, otelotvorenja šunda, hodajuće pokazne vežbe sunovrata sistema vrednosti u Srbiji, zločin je nad decom – komentar je Ljubinke Nedić, profesorke engleskog u aranđelovačkoj Ekonomskoj školi, koji je podržao veliki broj žitelja.

Foto Fejsbuk

Predsednik Opštine Bojan Radović kaže da rado ustupa scenu parka, uvek kada su u pitanju manifestacije za decu.

– Opština nije ni na koji način pomogla manifestaciju, smatramo da deci treba prezentovati prave vrednosti, koje se tradicionalno vezuju za ovaj kraj – kaže Radović.

KRIVI SU RODITELjI

ZA to što deca vole likove poput Šumadinca i jutjubera, što su im oni idoli, nisam kriv ja, niti festival, već roditelji koji se ne bave svojom decom i ne ukazuju im na prave vrednosti – kaže Dejan Jovanović. – Prošle dve godine na festivalu su pevali Maja Odžaklijevska, Bojan Marović, Ivana Jordan, „Regina“, Tanja Banjanin, gostovao pisac za decu Nedeljko Popadić. U publici je bilo od 50 do 100 posetilaca, a kada smo doveli Baku Prase – deset puta više!

Izvor: Novosti

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *