Šešelj predložio Zoranu Marjanoviću kako da izvuče manju kaznu: Samo treba da uradiš jednu svar!

Lider radikala Vojislav Šešelj predlaže da se Zoranu Marjanoviću ponudi status svedoka saradnika kako bi za manju kaznu i druge povlastice otkrio sve što zna o zverskom ubistvu svoje supruge Jelene i tako doveo do hapšenja monstruoznog zločinca.

Šešelj čvrsto veruje da Zoran nije neposredni ubica, ali je isto tako ubeđen da zna sve o zločinu koji godinu i po dana potresa Srbiju.

„Već sam predlagao da se svi članovi porodice Marjanović pohapse, da se drže u pritvoru i ispituju dan-noć dok neko od njih ne pukne i ne progovori. Ali tužilac tu efikasnu metodu očigledno neće ili ne može da primeni. Zato je sada najbolje da se Zoranu ponudi neki dil i da on sam ispriča sve o Jeleninom ubistvu. Treba mu zauzvrat ponuditi manju kaznu i povlastice poput prebacivanja u drugu zemlju i promene identiteta“, objašnjava lider radikala napominjući da je takav dogovor moguć samo ako Zoran nije lično ubio svoju suprugu.

Loading...

„Prema informacijama kojima raspolažen, Zoran nije neposredni ubica, ali jeste učestvovao u skrivanju dokaza i zataškavanju zločina. Već sam rekao da on nije mentalni sklop ubice. Meni su mnogo sumnjiviji ostali članovi porodice Marjanović. Zoran je samo odvukao Jelenino telo do tog nasipa u Borči, gde je bačeno. On, ubeđen sam, sve zna i može najbrže i najefikasnije da pomogne istrazi.“

Brojne pogodnosti

Na drugoj strani, advokat i bivši sudija Krsto Bobot slaže se da bi Zoran Marjanović teoretski mogao da aplicira za status svedoka saradnika, ali samo pod uslovom da nije direktni ubica.

„Zoran bi, u teoriju morao da napiše detaljno priznanje , a onda bi tužilac i sudija odmerili da li je to vredno pogodbe. To priznanje, i eventualno ukazivanje na druge počinioce krivičnog dela, moralo bi naravno da bude potkrepljeno fizičkim dokazima. Bez dokaza, to je puko pričanje, rekla-kazala“, objašnjava Bobot dodajući da postoji cela lepeza pogodnosti – od umanjena kazne na polovinu, do odustanka od krivičnog gonjenja za izvršeno delo.

Kako kaže, malo je verovatno da Zoran postane svedok saradnik, jer je, za sada on jedini osumnjičeni za ubistvo.

Podsećamo, Jelena Marjanović je 3. aprila 2016. pronađena mrtva, smrskane glave, u kanalu pokraj nasipa u Borči. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena dan ranije sa čak 34 udarca u glavu.

Zoran je 15. septembra, posle 17 meseci istrage uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu i trenutno se nalazi u pritvoru.

Izvor: Informer

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *