SAZNAJEMO Radojičić gradonačelnik Beograda, Vesić njegov zamenik

Trilema je razrešena – direktor i hirurg Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić biće novi gradonačelnik Beograda, a dosadašnji gradski menadžer Goran Vesić njegov zamenik, ekskluzivno saznaje „Blic“.

To je, kako objašnjava naš sagovornik, ideja lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koju će šef beogradskog odbora Nebojša Stefanović da iskaže i predloži na današnjoj sednici stranke. Radojičić je, podsetimo, bio prvi na listi SNS na izborima u prestonici koji su održani 4. marta, a na kojima su naprednjaci osvojili 44,99 odsto podrške.

Izvor „Blica“ iz vrha SNS kaže da je predlog Radojičića za gradonačelnika ispunjenje obećanja koje je SNS dao Beograđanima u predizbornoj kampanji.

Loading...

Radojičić je bio prvi na listi, i fer bi bilo da ne varamo narod, da u ovom trenutnku na tu poziciju ne stavimo nekog drugog sa liste. Drugo, rekli smo da ćemo ići sa novim licima, ali je važno i da u gradskoj vlasti bude iskusnih, starih lica koji znaju posao u prestonici, pa će pored Radojičića tu biti i Vesić i Andreja Mladenović. Vesić će, najverovatnije, biti na poziciji zamenika gradonačelnika, a Mladenović najverovatnije pomoćnik. Biće i još novih lica, poput bivšeg košarkaša Gorana Grbovića, koji će takođe ući u gradsku upravu. Suština je da SNS hoće da ispuni obećanje koje je Beogradu dao, a o svemu tome će se diskutovati u stranci, gde će biti doneta konačna odluka – ističe izvor „Blica“.

Osim Radojičića i Vesića, koji su se spominjali da bi mogli da vode prestonicu, favorit za naslednika Siniše Malog bila je i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Ko će biti novi gradonačelnik bila je jedna od najvećih nepoznanica političke scene u Srbiji. Kada je obelodanjeno da će biti prvi na listi SNS, Radojičić je otkrio da nije imao nikakvu dilemu da stane na čelo izborne liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, ali i najavio projekat „Tiršova 2“.

Kao glavni razlog, naveo je činjenicu da veoma ceni rad i ume da prepozna one koji se istinski, nesebično trude i stvaraju.

– U tom smislu prepoznajem energiju Aleksandra Vučića i iskrenu želju da Srbiju učini lepšim i boljim mestom za život njenih građana. Moj otac je bio bagerista na kopovima rudnika i kao izuzetno vredan čovek uspeo je da mi pruži mogućnost da se školujem i postanem ovo što sam danas. Moji roditelji su verovali u mene i trudili su se da mi obezbede šansu da ostvarim svoje potencijale. Kao otac dvojice sinova ni u jednom trenutku neću stajati po strani i čekati da se drugi bore za njihovu budućnost i budućnost ostale dece. Maksim Gorki je rekao: „Deca, to su naše sutrašnje sudije“ – istakao je Radojičić.

Glasanje u četvrtak 7.juna

Novi gradonačelnik biće biran na sednici Skupštine grada koja je zakazana za 7. jun. SNS sa 64 odbornika ima apsolutnu većinu, a uz to i podršku osam odbornika koalicije SPS–JS.

Izvor: Blic

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *