Samohrana mama otkrila trik kako je uštedela 1.400 evra, i to dok je plaćala račune (FOTO)

„Kao samohrana majka moram da budem oprezna sa trošenjem novca“

Pola Henkok (40), mama dvoje dece iz Mančestera, u poslednje dve godine zaradila je preko 1.400 evra plaćajući preko sajtova koji “vraćaju novac”, piše San.

Ona ovu vrstu sajtova, kao što je Topcashback.co.uk, koristi da bi platila račune, kupila kućne potrepštine, benzin i poklone, a zarađeni novac joj, kako sama kaže, dobro dođe da kupi poklone za Božić i rođendane.

Kao samohrana majka moram da budem oprezna sa trošenjem novca, a “sajtovi sa povraćajem novca” mi omogućavaju da na duže staze sačuvam nešto novca a da to ni ne primetim. Pritom ne kupujem ništa što nam nije neophodno, i do sada nemam dugova a imam ušteđevinu. Poenta svega je biti snalažljiv i uporan – priča Pola.

CopyAMP code

Ona planira da svoj odnos prema novcu prenese i na svoju decu, od kojih već svako ima svoj štedni račun, koji ne smeju da koriste do njihove 17. godine, kada mogu da ga potroše na polaganje vožnje ili kupovinu auta.

Ovakvi sajtovi funkcionišu tako što kada osoba plaća onlajn, nakon što izvrši uplatu dobija obaveštenje da li i koliko novca može da dobije nazad od te uplate. Isti princip ne funkcioniše za svaku uplatu, kao na primer za prodavnice hrane ili uplatu odmora.

Na sličan način se može ako ne zaraditi, ono bar uštedeti novac i u Srbiji, a sve upravo putem korišćenja interneta. Primera radi, sve banke imaju mogućnost plaćanja onlajn, i tada nema provizije za uplatu, što je direktna ušteda novca. Za sada u Srbiji nije napravljen sajt koji funkcioniše na sličan način kao ovaj što Pola koristi.

Izvor: Telegraf.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *