RODITELJI, PAŽNJA! Sumnja se da je u ovim kašicama za bebe aflatoksin. DM ih je povukao, ali ako ih imate – OBAVEZNO IH VRATITE!

U četiri kašice za bebe proizvođača Babylove sumnja se na mogućnost postojanja aflatoksina – preneli su nemački mediji. Na srpskom tržištu u prodaju si bile dve od četiri kašice u kojima se sumnja na postojanje aflatoksina, a DM drogerije su te dve kašice povukle sa tržišta.

Oni su, u saopštenju za javnost, zamolili kupce da ih, ako su ih kupovali u poslednje vreme, vrate, a da će im zauzvrat biti vraćen novac.

Reč je o kašicama kojima rok ističe u oktobru 2020. godine.

Loading...

– DM drogerie markt obaveštava javnost da je iz predostrožnosti povukao proizvode: babylove kašica, breskva i marakuja u jabuci, 190 g, od 4. meseca, sa rokom trajanja do 16.10.2020. i babylove kašica, jagoda i malina u jabuci, 190 g, od 4. meseca, sa rokom trajanja do 16.10.2020. godine – navodi se u njihovom saopštenju gde se dodaje da je u pojedinim pakovanjima proizvođač utvrdio da postoji mogućnost prisutnosti aflatoksina, koji ukoliko se uzimaju duži vremenski period mogu uticati na zdravlje.

Oni ističu da s obzirom na to da se sa stopostotnom sigurnošću ne može isključiti da su se pojedinačni proizvodi našli pod uticajem navedenog, DM iz predostrožnosti povlači proizvode iz prodaje.

– Povlačenje se odnosi isključivo na navedene proizvode sa rokom trajanja do 16.10.2020. U slučaju da ste kupili proizvod, molimo Vas da ga ne konzumirate i da ga vratite u najbližu DM drogeriju, gde će Vam biti vraćen novac. Bez obzira na to je li proizvod otvoren ili zatvoren, kupci ga mogu vratiti bez računa – objašnjavaju u saopštenju i izvinjavaju se zbog nastale situacije i mogućih neugodnosti.

Izvor: Blic

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *