ROBIJA OSTAVILA TRAG Legija se prepolovio, Zveki bled kao krpa!

Milorad Ulemek Legija (50), bivši komandant „Crvenih beretki”, pojavio se na jučerašnjem suđenju u Specijalnom sudu vidno preplanuo, a uočljivo je i da je dosta smršao.

Nabacio boju, Milorad Ulemek Legija , Foto: Profimedia

Fura novu čiroki frizuru, a ispod malo kraćih rukava zatvorskog odela vide mu se brojne tetovaže na podlakticama, koje je imao i pre hapšenja.

Prepolovio se, pa odelo visi na njemu – bio je komentar prisutnih u publici.

Loading...

Na suđenje mu je juče došao mlađi brat Stanislav Saša Ulemek, koji je malo zakasnio. On je dva i po sata čekao da vidi brata, a na kraju mu je samo mahao iz publike. Legija se obradovao bratu. Osmehivao mu se i živo gestikulirao sa optuženičke klupe.

Zvezdan Jovanović Zveki, Foto: Profimedia

Za razliku od Legije, Zvezdan Jovanović Zveki (53) bled je kao krpa i izgleda kao da je izašao iz podruma. Legijin advokat Aleksandar Kovačević je juče u tročasovnoj završnoj reči izjavio da nema dokaza da je njegov branjenik novembra 2001. organizovao pobunu „beretki”.

On je istakao da Zveki nije hteo da destabilizuje zemlju i tražio da bude oslobođen. Advokat je rekao da je pokojni premijer Zoran Đinđić tretirao izlazak „beretki” na ulice kao protest, a ne oružanu pobunu, i da Legija nije imao nikakav uticaj tada na jedinicu.

Na kraju završne reči Legijin brat Saša i jedna žena iz publike su aplaudirali advokatu. Suđenje se nastavlja 16. maja.

Izvor: Alo

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *