Raste broj inficiranih korona virusom u Grčkoj, 20 novozaraženih su Srbi

Vlada Grčke najavila je da će granice za državljane Srbije biti zatvorene do 15. jula

Nadležni u Grčkoj saopštili su da je u poslednjih 24 sata registrovano 43 novozaraženih korona virusom, od koji je 36 slučajeva infekcije “uvezeno”, javljaju lokalni mediji.

Grčki mediji navode da je većina od 36 uvezenih slučajeva došlo iz Srbije, tačnije njih 20, a ostali su došli iz drugih zemalja. Vlasti u Grčkoj su jutros u šest sati ujutru zatvorili granice za građane osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, a naši građani koji su kao turisti već u Grčkoj, moći će da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

– Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke – rekao je u nedelju ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Portparol vlade u Atini Aristotelia Peloni, prenela je agencija ANA, rekla je da je „prema novim epidemiološkim podacima odlučeno da se obustavi ulazak srpskih državljana u Grčku od ponedeljka, 6. jula, od 06:00 časova ujutru, pa do 15. jula“.

Prema poslednjim podacima, 3.562 osobe zaraženo je koronavirusom, a 192 osobe su preminule.

Draganin muž je u Grčkoj saznao da je pozitivan na koronu: „Hvala bogu da su ga testirali“

Među srpskim turistima koji su odlučili ove godine da odmor provedu u Grčkoj bila je i Dragana Milošević sa porodicom. I upravo je ona bila među prvima koja je 2. jula u Fejsbuk grupi Grčka info objavila post o pozitivnom rezultatu na infekciju korona virusom.

U nedelju, 28. juna su stigli u Grčku, a na granici je testiran samo Draganin suprug. U sredu, 1. jula je usledila vrlo neprijatna situacija u kojoj su se našli.

– Strepeli smo tri dana i kada je zazvonio telefon sa brojem iz Atine, sve nam je bilo jasno. Osećali smo se grozno! Javili su nam telefonom, na engleskom jeziku i bili su vrlo ljubazni i profesionalni – navodi Dragana za „Telegraf“.

Izvor: Telegraf.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *