Raspored Bogosluženja u hramovima SPC u Kragujevcu

Uoči velikog hrišćanskog praznika Uskrsa, Veliko bdenije sa čitanjem 12 jevanđelja u većini hramova počinje danas u 17 sati. U 18 sati je u hramu Svetog Dimitrija u Vašarištu, hramu u Bresnici, Desimirovcu i Hramu svetog velikomučenika Lazara u Beloševcu.

Na Veliki Petak, carski časovi počinju u 7,30 u hramu Svetog Save na Aerodromu, hramu Svete Petke u Vinogradima, u Staroj crkvi Silaska Svetog Duha na apostole i u crkvama u Vašarištu i Beloševcu. U ostalim hramovima je u 8 sati, jedino u hramu Svetog Pantelejmona u Stanovu počinje u 8,30.

Večernja služba sa iznošenjem plaštanice je od 16 sati u Sabornoj crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, na Aerodromu i u Šumaricama, kao i u Zavodu za smeštaj odraslih lica Pčelice. U Staroj crkvi počinje u 15 sati. U ostalim hramovima, uključujući i cerovački je u 17, izuzev u hramu u Desimrovcu gde počinje u 18 sati. Opelo Gospodnje ili Statije je u Svetom Pantelejmonu od 17,30, u Staroj crkvi od 18 sati, u crkvi Svetog Joanikija u Bresnici od 18,30, a u ostalim hramovima od 19 sati i u hramu Svete Petke u Vinogradima i hramu Svetog Dimitrija u 21 sat.

Loading...

Liturgija na Veliku Subotu je od 7,30 u hramu Svetog Save na Aerodromu, hramu Svete Petke u Vinogradima, hramu Svetog Dimitrija u Vašarištu, Staroj crkvi i crkvi u Beloševcu. U ostalim hramovima je u 8 sati, izuzev u hramu Svetog Georgija u Šumaricama gde počinje u 9 sati. Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski g. Jovan služi u hramu Svetog Pantelejmona u Stanovu i tamo liturgija počinj u 8,30.

Vaskrsenje je u skoro u svim hramovima tačno u ponoć, s tim što se ne služi u Šumaricama nego u Divostinu. U Desimirovcu je u ponoć samo jutrenje, a liturgija je u nedelju u 9 sati. U hramu Svetog Dimitrija vaskršnje jutrenje je u 7 sati, a u nastavku je liturgija. U 23,30 počinje na Aerodromu i u hramu Svete Petke. U hramu Trojeručice u Malim Pčelicama je u nedelju u 8 sati. Vladika služi u Sabornom hramu.

Drugog dana Vaskrsa Sveta liturgija je u 8 sati u Malim Pčelicama, od 9 sati u svim ostalim hramovima, osim u hramu Svetog Pantelejmona gde služi Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski g. Jovan gde je doček od 8, 45 minuta. I trećeg dana Vaskrsa je Sveta liturgija svuda u 9 sati osim u Malim Pčelicama gde počinje u 8 sati.

Post Author: Kragujevčani

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *